Charlotte Dujardin wint Grand Prix met KWPN'er Gio

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 31533
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Charlotte Dujardin wint Grand Prix met KWPN'er Gio

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-21 16:04 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Sport

Afbeelding
Charlotte Dujardin, hier met Valegro. Foto: Lysanne Eijlander


Charlotte Dujardin heeft haar zegereeks met de tienjarige Gio (v.Apache) voortgezet. De amazone won op het Britse CDI Wellington de Grand Prix met 79,130%.

Dujardin reed met Gio (Apache uit Zenzi stb elite prest IBOP-dr D-OC van Tango, fokker H. de Jong en A. Valk uit Gorinchem) een aansprekende proef, met de appuyementen en de piaffe-passagetour als hoogtepunten. Daarvoor konden de juryleden vele negens en zelfs enkele tienen kwijt. In de serie eners verloor de energieke ruin even zijn balans, wat een aantal vieren opleverde. De proef van Gio werd beoordeeld met scores tussen de 77,174% en 80,978%.

En Vogue derde
Carl Hester zette met En Vogue (Jazz uit Nicarla elite sport-dr PROK van Contango, fokker A. van de Goor uit Herpen) met 77,5% een dik persoonlijk record neer. De zwarte KWPN’er imponeerde met de appuyementen en passage (achten en negens) en met de pirouettes. Voor de pirouette naar links werden meerdere negens genoteerd, voor de pirouette naar rechts zelfs twee tienen. Er gingen punten verloren in het stapgedeelte en de tweede piaffe, waarin En Vogue wat spanning opbouwde. In de uitgestrekte galop sprong de ruin voor de wissel aan het einde van de diagonaal om en in de wissels om de pas gingen de laatste twee verloren. Al met al maakte de combinatie een al meer geroutineerde indruk dan in Hagen, waar ze tot 74,304% in de Grand Prix kwamen.

Fallatijn
Ook veel indruk maakte Laura Tomlinson met Fallatijn (Vivaldi uit Ultraginia van Kairos elite pref D-OC van Cabochon, fokker J.G. Damen uit Liessel). Voor een hoge(re) score had de hengst, die voorheen werd gereden door Theo Hanzon, meer gelaten en ontspannen mogen zijn, maar de kwaliteit voor het grote werk en dito scores is zeker in huis. Voor nu kwam de spanning vooral nog tot uiting in de piaffes. De proef leverde 67,652% op.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 0011223344, _Madelon, AmyII, GrapeshotBot, IMANDRA, lovis, MairiMacBran, misslu, mnka, spookyskippy, wendyh en 10 bezoekers