Sander en Erik Daniëls tuigpaardfokkers van het Jaar 2020

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8622
Geregistreerd: 20-04-16

Sander en Erik Daniëls tuigpaardfokkers van het Jaar 2020

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-21 20:50 Tip de Nieuwsredactie

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Foto: Aniek1985


Vorig jaar kon de titel Fokker van het Jaar niet worden uitgereikt vanwege het niet doorgaan van de Nationale Tuigpaardendag. Vandaag was het moment om een fokker vanwege zijn of haar fokkerssuccessen in het zonnetje te zetten. In dit geval werden er twee fokkers gehuldigd. Tezamen hebben ze zo’n 125 tuigpaarden gefokt.

Er was een breed draagvlak voor deze toekenning, zo vermeld het protocol, hun nominatie was zelfs al eerder aan de orde geweest. Maar vandaag kwam het er dan van en werden Sander Daniëls en zijn zoon Erik uit Wageningen gehuldigd als Fokkers van het Jaar. Deze gezamenlijke titel benadrukt dat Sander en zijn zoon Erik de tuigpaardfokkerij samen doen ook al hebben ze ieder wel hun eigen paarden. De commissie ziet het ook als een motivatie voor jongere fokkers. Hun talrijke keuringssuccessen op zowel regionaal als nationaal niveau liggen ten grondslag aan deze titel. Vijfmaal fokten ze een product dat nationaal kampioen werd waarbij het driemaal om een veulen ging, éénmaal om een tweejarige en éénmaal om een driejarige. Vijf fokproducten behaalden meer dan 40 winstpunten in de sport en drie worden er in de internationale mensport gestart. Ze fokken grotendeels met de bekende Ereda-stam waaruit Sander in 1987 van de familie Korevaar zijn eerste merrie kocht.

Twee hengsten
In het verleden fokten Sander en Erik ook al de hengst Hilbert (v.Proloog) uit deze stam en in 2000 werd de door hen gefokte hengst Pronkjuweel (v.Jonker), eveneens uit deze stam, goedgekeurd. Deze vandaag toegekende prijs is een oeuvre prijs waarbij het nationaal veulenkampioenschap van het veulen Oreda (v.Atleet) in 2019 deze titel een actueel tintje geeft.

Lees hier een interview met familie Daniëls uit het KWPN-magazine van november 2019.

Disclaimer: Helaas hebben wij geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een neutrale foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BaileyMix, BLEXBot, Cloud, colinneke, Danique_G, Esplendido, GoogleAdsense, Loretta, Mjelleke, nafkedemi, noox, Oehlala, vordur en 10 bezoekers