Dutch Masters: vooruitblik met Ehrens, Dubbeldam en Konickx

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14171
Geregistreerd: 20-04-16

Dutch Masters: vooruitblik met Ehrens, Dubbeldam en Konickx

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-21 21:57

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Bondscoach Rob Ehrens bekijkt een hindernis in
een parcours. Foto: Charles/ Bokt Wiki


The Dutch Masters zal het eerste internationale 5* evenement voor de springruiters en -amazones zijn sinds lange tijd. De ruiters zijn er blij mee, het is broodnodig met het oog op hun voorbereidingen op o.a. de Olympische Spelen. The Dutch Masters is de gelegenheid om te zien hoe de ruiters en paarden er na deze lange tijd zonder top evenementen, zoals de majors van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, er voor staan. We vragen het aan bondscoach Rob Ehrens, topruiter Jeroen Dubbeldam en parcoursbouwer Louis Konickx.

“De vorm van de TeamNL ruiters lijkt goed te zijn op dit moment,” aldus Rob Ehrens. “Ze kunnen toch voldoende van huis om een beetje in het ritme te komen. Desondanks zal de voorbereiding op The Dutch Masters best moeilijk zijn omdat we niets op 5* niveau hebben gehad tot dusver. De ruiters kijken er in ieder geval ontzettend naar uit.”

Jeroen Dubbeldam, die vorig jaar in de startblokken stond in de Brabanthallen met zijn nieuwe troef Oak Grove’s Carlyle, is blij dat hij dit jaar wel in ’s-Hertogenbosch van start kan. “Ik ben heel blij dat we na een jaar weer op dit niveau kunnen rijden. Wij, als ruiters, en onze paarden hebben natuurlijk wel de nodige ervaring en op 3* sterren niveau moet je ook je zaken voor elkaar hebben, maar ik kijk ernaar uit om weer op een 5* wedstrijd te kunnen rijden. Met name naar het hoogtepunt, de Rolex Grand Prix op zondag. Dan moeten we er gewoon kunnen staan en de kijkers prachtige sport bieden.”

Er is dus een belangrijke taak weggelegd voor internationaal parcoursbouwer Louis Konickx. “Voor mij wordt het een uitdaging. Ik moet de juiste balans zien te vinden. Op de eerste dag schatten we in hoe de paarden het oppakken. Van daaruit ga ik het opbouwen. De paarden zijn uiteindelijk lange tijd niet naar ‘school’ geweest. Te makkelijk is niet goed, maar te moeilijk ook niet. Het parcours van de Rolex Grand Prix moet genoeg uitdaging bieden om de beste van dat moment te laten winnen. We willen de kijkers thuis vooral mooie sport bieden.”

De eerste springrubriek, een twee fasen speciaal 1m40, wordt verreden op vrijdag 12 maart om 14.00 uur.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeTjoeter, Femke_Tweety, Loper, Lynn00, mino1, Nezumichan, Peachy, scrabbel, sterregoud, thequeensmum en 17 bezoekers