Volg de Online KWPN Hengstenkeuring!

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14341
Geregistreerd: 20-04-16

Volg de Online KWPN Hengstenkeuring!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-21 20:48

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Jameson RS2 onder Marieke vd Putten, een van de jonge
KWPN dressuurhengsten. Foto: Marjo


Om alle KWPN-hengsten een nationaal én internationaal podium te bieden is er de afgelopen maanden hard gewerkt om de KWPN Hengstenkeuring vorm te geven in een online variant: alles is te volgen via onze website. Ondanks dat we de sfeer van Den Bosch en het spektakel van het fysieke evenement dit jaar moeten missen, biedt het online programma een prachtig alternatief voor alle paardensport- en fokkerijliefhebbers.

In deze bijzondere tijd, waarin veel evenementen worden afgelast, laat het KWPN de keuringsactiviteiten waar mogelijk doorgaan. De gemeente Ermelo heeft toestemming gegeven om de KWPN Hengstenkeuring in afgeslankte vorm door te laten gaan op het Nationaal Hippisch Centrum: zonder publiek, zonder pers en zonder VIP, met een zodanig ingevuld programma dat alle aanwezigen zo snel mogelijk kunnen doorstromen. Een groot deel van de showblokken is daarom vooraf al opgenomen.

Presentatie nieuwe jaargang
Zo ook de presentatie van de nieuwe jaargangen goedgekeurde hengsten. Jaarlijks één van de hoogtepunten van de hengstenkeuring, waar fokkerijliefhebbers reikhalzend naar uitkijken. De laatste keer dat het grote publiek deze hengsten in actie zag, was tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch. Om de geïnteresseerde fokkers deze kans niet te ontnemen, zijn alle in 2020 goedgekeurde dressuur-, spring- en Gelderse hengsten vooraf in beeld gebracht.

Oudere hengsten
De oudere hengsten uit de G-, H- en de I-jaargang van de dressuurhengsten komen ook uitgebreid aan bod. De zevenjarige KWPN-hengsten die geselecteerd waren voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden hebben hun eigen showblok. De overige hengsten uit deze jaargangen laten hun kunnen zien in het programma ‘The Road to Grand Prix’. Een interessante toevoeging ten opzichte van de reguliere hengstenkeuring is dat de ruiters in een interview gelegenheid krijgen om toelichting te geven over de vorderingen van hun hengsten.

De hengsten uit de J-jaargang laten ook zien waar ze op dit moment in de africhting staan. Dit gaat om acht net zevenjarige hengsten, waarvan enkele geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Het programma biedt meer voor de sportliefhebbers, zo verzorgen bondscoach Alex van Silfhout en zijn stalamazone Febe van Zwambagt samen een boeiende clinic.
De KWPN Hengstenkeuring biedt ook jaarlijks ruimte voor de huldiging van de predicaathengsten, die dit predicaat hebben verdiend met hun fokkerijprestaties. Ook dit jaar staat dit op het programma, net als de bekendmaking van de Fokkers van het Jaar.

Fokkerspremies
Inmiddels is bekend welke fokkers de meest succesvolle paarden van 2020 gefokt hebben. Bij zowel de eventing als bij het springen staan de KWPN-fokkers aan kop. Maar liefst vier fokkers verdienen een fokkerspremie vanwege de top 3-klassering van hun fokproduct. De afgelopen weken hebben deze fokkers bezoek gehad om ze te verblijden met prachtige cheques namens de Vrienden van het KWPN. Er is een mooi interview met hen opgenomen, dat uiteraard zijn eigen plaats in de programmering krijgt.

Studiogesprekken
De studiogesprekken, waarin host Charlotte Dekker met verschillende gasten aan tafel gaat, zijn tijdens deze bijzondere online editie behoorlijk uitgebreid. Zo zullen de fokkers van de kersverse Horse of the Year dressuur, springen én het Gelders Paard van het Jaar hun opwachting maken in de uitzending. Daarnaast zijn er verschillende gesprekken over fokkerijgerelateerde onderwerpen en worden de nieuwe fokadviestool en fokkerspagina’s toegelicht. Leden van het Algemeen Bestuur, de Fokkerijraad en de Ledenraad schuiven ook aan aan tafel. Heeft u een vraag aan deze functionarissen? U kunt die vooraf insturen via redactie@kwpn.nl, of live de vraag stellen via whatsapp.

Hengstencompetitie
De hengstencompetitie is normaliter de plek waar jonge hengsten zich met elkaar meten. Omdat er momenteel geen wedstrijden verreden mogen worden, is er op zaterdag 6 februari een show van vier- en vijfjarige spring- en dressuurhengsten. De springhengsten worden, net zoals tijdens de Blom Cup, individueel toegelicht op kenmerken zoals het springen en de wijze van gaan tussen de hindernissen. De dressuurhengsten rijden volgens de Pavo Cup-formule met twee tegelijk in de baan en ook hier volgt uiteraard een toelichting. Het zaterdagprogramma wordt ondersteund door de modeshow met de nieuwe KWPN-kledinglijn die ontwikkeld is door onze nieuwe partner Onori, én uiteraard ook met een boeiend studioprogramma.

Programma
Om ervoor te zorgen dat iedereen het programma zo goed mogelijk kan volgen, wordt er een programmering van KWPN.tv online geplaatst op de KWPN-website. Het belooft ondanks de coronamaatregelen een interessante fokkerijweek te worden!

Van 2 t/m 6 februari bieden wij u een veelzijdig programma tijdens de Online KWPN Hengstenkeuring. De premiehengsten van dit jaar worden gehuldigd zonder fysiek publiek, maar online kunt u alles volgen via KWPN.nl.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Hanneke_68, Jadero, nafkedemi, nicolanca, pearlie, Raineri, really_me, Sintara, Stanleytje, xChanelx en 8 bezoekers