Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11881
Geregistreerd: 20-04-16

Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-21 15:26

*Bokt.nl
Community

Op 2 januari 2021 deden we een oproep op VN. In het kader van Bokt 20 jaar en het openen van het nieuwe forumdeel [AOW] Alle Oudjes Welkom, vroegen we jullie om leuke stukjes en foto's in te sturen naar JPitty om zo de grijze snoeten onder de Bokt-paarden even in het zonnetje te zetten. En dit hebben we geweten! In totaal zijn er 46 bokkers geweest die hun senioren in de spotlight wilden hebben en hun dieren hebben aangemeld hiervoor! Hartelijk dank voor al jullie lieve, vrolijke en zorgzame inzendingen! Dankzij jullie is deze actie een groot succes geworden!

Omdat we alle inzendingen een kans wilden geven, hebben we besloten om al deze dieren te verdelen over meerdere topics. Dit betekent dat jullie komende 9 dagen elke dag 5 of 6 senioren op VN zullen terugzien! Vandaag trappen we af met de eerste vijf! Staat jouw lieveling hier niet bij? Wees gerust, een van de komende dagen zal je hem of haar zeker terug zien!

Geniet van alle mooie, lieve en leuke senioren op Bokt!

Torsta, roepnaam Danno, van Cowgirl
Afbeelding
Danno van Cowgirl


In 1998 ben ik naar de paardenmarkt geweest in Zuidlaren. Daar stond een lief klein schattig en correct fjorden veulentje. In eerste instantie zocht ik een 2 of 3 jarige haflinger maar na een zoektocht over de markt geen haflinger gevonden. Toen we terug gingen naar de fjorden meneer stond het veulentje er nog.
Er zat een net papier bij maar hij was pas 4 maanden oud. Hij was wel leuk en toen ik voor het eerst in mijn leven handje klap had gedaan was hij van mij. Als alles goed gaat word hij komende juli 23 jaar.

Hij is vooral groot geworden en heel sterk :D. Zijn postuur leverde in 2007 leuke reacties op op de keuring en hij kreeg een mooie A premie en was reserve kampioen van de dag. Een echte rastypische Fjord.
Toen hij een jaar of 4 was wel ingereden maar door mijn eigen rugproblemen heb ik hem laten beleren voor de kar en dat doet hij nu nog steeds. Persoonlijk vind ik het ook geen rijpaard , ik vind hem meer geschikt om bomen te slepen in het bos.

Ik merk kwa gedrag nog niet zoveel in het ouder worden, hij doet toch wel zijn ding als hij daar zin in heeft :D . Met mijn in 2019 overleden haflinger kreeg ik een nog hechtere band. Die heb ik 25 jaar gehad en aan het eind vond ik het leuk om gewoon alle fase's van zijn leven te hebben gehad. Elke leeftijds fase is weer anders.

Danno wordt wel een dagje ouder, in zijn doen en laten merk ik dat niet maar kwa arbeid wel. De laatste 5 jaren ook wat gekwakkeld met zijn gezondheid. Op dit moment denk ik erover om hem eind van de zomer met pensioen te doen als ik de juiste stal kan vinden. Mijn haflinger heeft op een speciale pensioen stal gestaan en dat beviel uitstekend voor beide. Zo iets gun ik Danno ook.

Mijn tip voor mensen met een ouder paard: Geniet ervan en zeg hem gedag als je weer naar huis gaat. Je weet maar nooit.


Stitch, van Stitchlover
Afbeelding
Stitch aan het grazen in de wei.


Stitch kochten mijn ouders in 2006 via een kaartje in de supermarkt bij een plaatselijke boer. Enerzijds als kinderpony voor ons, maar ook als manegepony voor de manege van mijn tante. Hier heeft ze vier jaar dienst gedaan en ik zelf heb ook veel lol met haar beleefd.

In 2010 vonden we dat zij een pensioen verdiende en hebben we haar naar 'huis' gehaald, maar op pensioen op een kaal weitje bleek ook niet ideaal. Daarom leken we een mooie oplossing gevonden te hebben door haar in goed vertrouwen weg te geven aan een gezin met twee kleine kinderen als speel en kinderpony.

We kwamen bedrogen uit, want na twee weken stond ze te koop bij een plaatselijke handelaar, waarna ze snel was verkocht. Na flink wat gezoek op internet kwam ik achter de nieuwe eigenaar, welke na het zoeken van contact niet wilde dat wij Stitch kwamen opzoeken. Dit respecterende hebben we aangegeven haar graag terug te nemen, mochten ze ooit een nieuw huis voor haar zoeken.

Na vier jaar namen ze via Bokt contact met ons op, we mochten haar terug hebben. Het weerzien was erg emotioneel, zodra Stitch ons zag begon ze luid te hinneken en wilde ze dolgraag mee! Sinds die dag heb ik haar beloofd dat ze nooit meer weg hoeft bij ons.

Sindsdien staat ze op pensioen in een paardenluilekkerland en is ze op haar 30e nog kerngezond en dolgelukkig. En ondanks dat ze je alleen interessant lijkt te vinden als je eten in je zak hebt, weet ik dat ze ook heel blij is terug te zijn bij ons!

Mijn tip voor andere mensen met oudjes: Blijf ze alle liefde geven die ze verdienen en geef ze een paardwaardig pensioen!

Afbeelding
Stitch van Stitchlover geniet van het pensioen.


Pep, van Jolmer20
Afbeelding
Pep,24 jaar jong.


Dit is Pep, 24 jaar oud en een newforest merrie.
Ik ken haar vanaf de manege, zij was toen een 6 jarige pony die daar als manege pony stond. Na een tijdje werd zij helaas verkocht aan een oudere mevrouw. Ik was natuurlijk gebroken! Na ongeveer 2 jaar kreeg ik de vraag of ik haar wilde bijrijden in de lessen! Dat deed ik natuurlijk gelijk! Helaas vertelde de eigenaresse na een aantal jaar dat ze Pep helaas weg moest doen. Ze voelde toch geen klik en haar kleindochters vonden haar toch niet zo leuk.
Ik heb mijn ouders echt gesmeekt of we haar niet konden kopen, maar ze waren unaniem. Nee!
Tot ik op een dag thuis kwam en de eigenaresse zag zitten bij ons thuis. Ook was mijn vader thuis en dat klopte niet.. ze waren over een nieuwe auto aan het praten, zei mijn vader! Jaja!
En zo kwam mijn droom uit! Pep werd van mij!
Op 07 maart 2007 om 18.33 is Pep in de familie gekomen!
We gingen toen natuurlijk volop aan de bak, angst kenden we niet dus lekker naar buiten als 12 jarig meisje. Kon niks gebeuren toch?
We reden elke dag in de les, wandelde veel, deden voltige, maakten een sprongetje, heerlijk!

Na een aantal jaar kreeg ik er nog een pony bij en dat was een pony die veel buiten stond. Al bij zijn vorige eigenaresse stond hij eigenlijk altijd buiten. Ik begon na te denken.
Pep stond nu alleen maar op stal, als ik er was kwam ze alleen de box uit. Dat klopte toch niet?
Uiteindelijk heb ik Pep dus voor haar pensioen meegenomen naar de stal van mijn andere pony. Heerlijk, beiden pony’s bij elkaar!
Uiteindelijk was ze toen pas 19 jaar, dus echt met pensioen was het nog niet maar toch. Ze kreeg wel wat ze verdiende. Lekker buiten staan met vriendjes, de baas spelen van de kudde.
Inmiddels heb ik ze van stal verhuist en ze staan nu samen in een heerlijke uitloopstal met paddock. Pep heeft inmiddels artrose, wordt was grijzer, krijgt wat diepere kuiltjes boven haar ogen en is dus alweer 24 jaar maar soms lijkt ze dat niet!

We hobbelen nog lekker samen buiten! Naja, hobbelen. Soms zoefen we buiten! Sneller dan het licht!
Kleine kinderen rijden haar bij, we doen nog wel eens voltige. Ze is van alle markten thuis! En hoe braaf ze ook is bij de kinderen, hoe actief ze nog kan zijn met mij.
Ze is nu zo rustig geworden, je merkt dat wijsheid komt met de jaren. Ook bij paarden!

Met Pep hoop ik natuurlijk nog lang van de buitenritjes te kunnen genieten. Maar ik hoop vooral dat ze lang gezond blijft.
Dat ze nog lekker pijnloos kan scharrelen met dr maatje. De kindjes nog blij kan maken met het hobbelen. Dat ze nog lang de leermeester mag zijn die ze nu is en dat ze nog lang chagrijnig mag blijven kijken. Want het is en blijft een vosmerrie!
Voor mensen met oude paarden wil ik meegeven: kijk naar je paard. Wat geven ze je aan? Geniet van ze, geef ze de liefde die de oude paarden verdienen. Want ze hebben er al een heel leven opzitten. Ze zijn wijzer dan je denkt! Ik hoop uiteindelijk dat ik nog járen van Pep kan genieten, maar helaas kan het ook zomaar over zijn.
Maar voor nu, gaan we nog heerlijk genieten met en van elkaar!

Afbeelding
Pep en Jolmer 20 maken iets leuks van elke dag.


Mona, van Es_ther
Afbeelding
Mona vermaakt zich nog prima.


Mona, van 27 jaar! Is een vuilnisbakkie.
Voelt zich alsof ze nog 13 is, al begin je wel te zien dat ze oud wordt. Dat is soms wel jammer, maar ook weer mooi!
Verder geen aandelenmarkten want ik merk dag ze nog lekker buitenritjes kan maken. Ze eet nog alles, niet kreupel en geen kwaaltjes.

Ik hoop dat ze minimaal 30 kan worden in goede gezondheid!

Afbeelding
Mona, van Es_ther tijdens een wandeling.


Sandy, van Nessinator
Afbeelding
Sandy en haar maatje lekker buiten.


Sandy (NRPS, 75% arabier) is 25,5 en daar is ze het zelf absoluut niet mee eens. We hebben haar van de manege gekregen toen ze 18 was, daarvoor kende ik haar al 7 jaar. Toen ze bij ons kwam is ze erg veranderd, van een teruggetrokken pony die op een scheurpartij na braaf haar rondje liep in een felle, maar topbrave pony die heel graag voor je werkt. We zijn met haar voor endurance gaan trainen en op 25-jarige leeftijd heeft ze een zeer succesvol debuut gemaakt. En ze heeft de tijd van haar leven! Ze heeft nu 2 maanden stil gestaan vanwege een ongelukje in de wei, maar ze is meer dan klaar om weer aan het werk te gaan.
Het fijne van dit oude paard is dat ze met een hele berg levenservaring komt. Ze geeft er niet meer om wat er om haar heen gebeurt en ze is duidelijk zo goed opgevoed dat ik op haar oude dag nog steeds erg veel van haar leren kan.
Wat de toekomst gaat brengen weten we niet. We houden altijd een slag om de arm in verband met haar leeftijd, maar in de tussentijd pakken we haar gewoon rustig op en trainen we rustig voor jaar ene, laatste jaar endurance, voordat ze definitief met (wedstrijd)pensioen mag (als ze wil).
Als tip kan ik alleen maar zeggen dat het met een oud paard genieten is van alle mooie momenten die je samen mee mag maken. Zoals recent in het oudjes-topic bleek, kan het zelfs met de meest vitale oude pony snel afgelopen zijn.

Afbeelding
Sandy en Nassinator genieten van elke dag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


simodi

Berichten: 8605
Geregistreerd: 21-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 15:28

Heerlijk topic! Kijk uit naar de volgende delen ... :)

Love - language - leadership

soesita

Berichten: 4868
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 15:33

Oudjes... <3 Leuk om al die persoonlijke verhalen te lezen!

Siersma

Berichten: 6559
Geregistreerd: 04-08-07
Woonplaats: Oudeschild, Texel

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 15:38

Leuk! Ik kijk uit naar de rest, waaronder de mijne

JwZ6vNA4l, Gebruik mijn code bij Parfumado voor korting!


emilyslaluna

Berichten: 3754
Geregistreerd: 11-08-11

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 16:45

Jaaaa daar zijn een aantal bekende! Het is erg leuk om de 'background story' zo te lezen van ze allemaal. Dat krijg je niet echt mee in ons oudjes topic. Super leuk! :D

Cowgirl

Berichten: 23418
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 16:54

Mijn teddybeer bovenaan :D Nou ja Teddybeer...die vacht is er inmiddels af. Iets met te warme winters voor een noors paard.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Autumnn

Berichten: 7421
Geregistreerd: 26-03-10

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 17:26

Wat prachtig om te lezen <3

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB of kijk op www.Solliz.nl :)

Es_ther

Berichten: 18506
Geregistreerd: 28-06-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 18:17

M'n lieve knappe oma <3 !

Ik geniet van alle oudjes hier <3 !
Laatst bijgewerkt door Es_ther op 09-01-21 18:22, in het totaal 1 keer bewerkt

Witte paarden snel smerig? Nee joh, ze weten gewoon nog niet welke kleur zij willen hebben!

Coconut
Berichten: 14229
Geregistreerd: 15-05-05
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 18:18

Mona!!! <3

Ods
Forumcoordinator

Berichten: 36916
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Achterhoek

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 18:29

Wat een gave start van onze Bokt senioren :D en erg leuk ieders verhaal erbij te lezen <3

Ben je een Bokker of een Jokker....


jolmer20

Berichten: 3968
Geregistreerd: 13-01-07
Woonplaats: Rotterdam

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 19:01

Wat een leuk overzicht zo!
Lieve oudjes <3

Came to you with a broken faith. Gave me more than a hand hold.
Fotografie: http://www.rilo-media.nl

Birdie60

Berichten: 8280
Geregistreerd: 16-06-07
Woonplaats: zeeland (noord-brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 19:15

Mooi overzichtje.
En wat een leuke oudjes. :knuffel:

suffie
Berichten: 5612
Geregistreerd: 06-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 19:41

Wat een mooie oude paarden en pony's en wat leuk om de verhalen er achter te lezen. Bijzonder hoe sommigen (weer) aan hun paard zijn gekomen, leuk dat jullie dat met ons willen delen.

marleen_88

Berichten: 13211
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 19:55

Wat een leuk eerste deel!

Doe wel en zie niet om

kimmie261

Berichten: 18942
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 19:59

Leuk om al die oudjes te zien en wat zien ze er allemaal nog goed uit!!

Ben benieuwd naar de volgende oudjes, ze blijven speciaal :+:

stitchlover

Berichten: 2512
Geregistreerd: 20-06-07
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 20:14

Ahh mijn toppertje staat erbij! Leuk om alle verhalen zo te lezen!

Ushi Rust zacht 01-12-2011
Stitch Professioneel grasmaaier
Busted B+13 / L1+14/ L2+12/ M1+20/ M2+10/ Z1+18/ Z2+15/ ZZ-L+13/ ZZ-Z+11/ PSG+5/ InterI+3
Murphy Basis

nessinator
Berichten: 1699
Geregistreerd: 02-08-13
Woonplaats: Gelderland

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 20:37

Wat leuk om Sandy hier tussen te zien! <3

ElCamino

Berichten: 8701
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 20:40

Superleuk!!!!!!
Kan niet wachten op de rest.

ellepel

Berichten: 45921
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 21:02

wat leuk om alle verhalen er achter te lezen!

Mar_jolijn

Berichten: 448
Geregistreerd: 23-03-09
Woonplaats: Noordwijk

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 22:55

Ach wat een leuke oudjes! Stitch spreekt me wel het meeste aan met haar grijze snoetje en het verhaal erachter, fijn dat ze terug is en hopelijk gaan alle oudjes nog jaren gezond en gelukkig mee!

http://www.horseboardingshowteam.nl en zoek op facebook of instagram naar Horseboarding Showteam http://www.facebook.com/horseboarding Voor meer info over gave demo's, clinics, wedstrijden en nog veel meer!

saskiaojan

Berichten: 7046
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-21 23:59

Cowgirl schreef:
Mijn teddybeer bovenaan :D Nou ja Teddybeer...die vacht is er inmiddels af. Iets met te warme winters voor een noors paard.

Herkenbaar! Hoevaak scheer jij per jaar?

Mooie verhalen, ben benieuwd naar de volgende delen.

Nieuw! -> saskiaojan @ [ITP] Sunset goals met Prada
B+8 L1+11 L2+11 M1+11 M2+10 Z1+0

Benoite

Berichten: 675
Geregistreerd: 27-05-14

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 00:20

Sorry ik val in herhaling maar echt een heel leuk topic..! Is dit niet leuk om elke maand te doen? Net zoals een blokker uitgelicht een oudje uitgelicht?

Not my monkey, not my circus!

Pandora2
Berichten: 19507
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 10:36

Ik zie nu pas dit topic. Hoe kan dat dan ? :')
Heel leuk bedacht zo !

Wat een geweldige golden oldies allemaal ! <3

MaiNat

Berichten: 3449
Geregistreerd: 29-10-02
Woonplaats: Niedorp

Re: Bokt is 20 jaar! Senioren in de spotlights! Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-21 15:34

Leuk zeg! En ook leuk dat alle oudjes uitgelicht worden!

Shetter Fly
Gebruik NOOIT Fenylbutazone, lees stuk onderaan m'n profiel.
[ITP] Cursus: Dump je baasje en [ITP] Cursus: Hoe overleef je de hongerwinter? en [ITP] Fly van luxepaard naar werkpaard!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, Bregosi, ComscoreBot, DeGelukkige4, DotBot, Hennos, Ketly, littleroosie, love_mandy, Schrompeltje, SemrushBot, StableHS en 10 bezoekers