Meike Zwartjens: "Deze resultaten had ik niet verwacht"

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14489
Geregistreerd: 20-04-16

Meike Zwartjens: "Deze resultaten had ik niet verwacht"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-20 18:53

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Foto: FEI


Meike Zwartjens is één van de jonge amazones die vorig weekend op Belgische bodem de Nederlandse eer vertegenwoordigde. En met succes: in Sentower Park sprong Zwartjens naar verschillende klasseringen. Equnews sprak haar op het einde van het weekend.

Je bent nog erg jong. Hoe slaag je erin om school met paardrijden te combineren?
"Ik doe nu een BBL paardenhouderij opleiding. Dit betekent dat ik maar één dag in de week naar school moet en dat ik voor de rest tijd heb om mijn paarden te trainen".

Had je verwacht dat je meteen zulke goede resultaten zou neerzetten?
"Ik had het helemaal niet verwacht maar ik wist wel dat mijn paard in goede vorm was. Ik ben nog niet heel erg ervaren op dit niveau omdat ik pas sinds dit jaar, vanwege mijn leeftijd, een CSI2* Grand Prix kan rijden".

In Nederland zijn wedstrijden niet mogelijk. Je bent momenteel in België aan het rijden. Ga je dat de rest van de winter doen?
"In principe wel. België heeft mooie wedstrijden en ik rijd er graag".

Wat zijn je plannen voor 2021?
"Ik wil nu vooral verder groeien op dit niveau en dan naar een hoger niveau toewerken. Ook probeer ik wat jonge paarden naar dit niveau te brengen".

Kan je wat meer vertellen over je paard?
"Twister de la Pomme is onze 13 jarige goedgekeurde dekhengst, het is een nakomeling van Darco x For Pleasure, uit de bekende moederlijn van Fragance de Chalus van Joris de Brabander. Ik rijd hem sinds 2018 op wedstrijden. Hij heeft al op 1.60 niveau gesprongen. Hij heeft veel instelling en wil graag naar de overkant, ook is Twister voorzichtig en zeer rijbaar. Hij heeft veel vermogen dus springt makkelijk rond op dit niveau".

Naar welke ruiters kijk je zelf het meest op?
"Ik denk dat je van elke ruiter wel wat kan leren. Ik vind ruiters zoals Willem Greve en Marcus Ehning altijd goed en netjes rijden".

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ann, GrapeshotBot, MariekeS_, Padoertje, Ramie en 5 bezoekers