Johnson neemt koppositie WBFSH-ranking over van vader Jazz

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14469
Geregistreerd: 20-04-16

Johnson neemt koppositie WBFSH-ranking over van vader Jazz

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-20 20:19

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Johnson tijdens zijn huldiging voor KWPN Horse of the Year 2019. Foto: Marjo


In de WBFSH-stamboekenranking gaat het KWPN in drie disciplines aan kop, in de ranking voor dressuurhengsten staat Johnson over 2020 bovenaan. Hij wordt gevolgd door zijn vader Jazz op plek twee. Numero Uno is de hoogst geplaatste KWPN-springhengst, hij staat twaalfde.

De WBFSH-rankings zijn berekend over de periode 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020. De internationale sportpaarden hebben dit jaar aan de hand van hun prestaties punten verdiend. Op basis van de nakomelingen van de hengsten wordt de Sire Ranking berekend.

Johnson
Vorig jaar stond de preferente hengst Jazz bovenaan bij de dressuurpaarden, dit jaar heeft zijn zoon Johnson het stokje van hem overgenomen. Johnson was zelf meerdere jaren actief in de internationale Grand Prix onder het zadel van Hans Peter Minderhoud, maar ook zijn nakomelingen maken het waar in de sport. Meggle’s Boston (mv.Partout) staat 19e in de individuele ranking en leverde daarmee de grootste bijdrage aan de koppositie van Johnson. De erkende hengst Hexagon’s Double Dutch (mv.Rubiquil) staat net onder Meggle’s Boston. Boston STH (mv.Quattro) is de derde Johnson-zoon in de individuele ranking.

Dressuur
De legendarische hengst Jazz staat dit jaar op een tweede plak in de Sire Ranking. Zijn nakomelingen, zoals dit jaar Zephyr (mv.Farmer), Arthur (mv.Contango) en Farringtom (mv.Samba Hit), gooien al jarenlange hoge ogen in de internationale sport. Keurhengst Florencio, gefokt in Westfalen, staat dit jaar vijfde. Ook de KWPN-hengst Vivaldi vestigt zich dit jaar in de top tien. Vorig jaar stond hij negende, dit jaar stijgt hij naar een zesde plek. Desperado N.O.P. (mv.Havidoff), die zevende staat in de individuele ranking, leverde daaraan de grootste bijdrage. Ook Vivaldi-zonen GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (mv.Ferro) en Diesel 8 (mv.Havidoff) deden dit jaar goede zaken. De erkende Don Schufro en De Niro staan respectievelijk achtste en tiende in de Sire Ranking. Rousseau staat over 2020 13e en ook zijn goedgekeurde zonen krijgen steeds meer invloed. Blue Hors Zack staat op plek 17, Ampère op 20 in de Sire Ranking.

Numero Uno
De preferente hengsten Numero Uno en Verdi zijn niet meer weg te denken uit de internationale springsport. Libero H-zoon Numero Uno staat dit jaar twaalfde; Cristello (mv.Voltaire), Looyman Z (v.Wellington) en Marzano (v.Artos Z) leverden de grootste bijdrage aan dit fokkerijsucces. Verdi volgt Numero Uno op de voet, hij staat 13e. Zijn dochter Evita SG Z (mv.Codexco) was over 2020 het meest succesvol. In de top tien van de Sire Ranking voor springpaarden vinden we twee Duits gefokte hengsten die de Nederlandse fokkerij dienen: de preferente Berlin en erkende Cardento op plaats zes en acht.

Eventing
In de Sire Ranking voor eventers staan de erkende hengsten Jaguar Mail en Contendro I op plek drie en vier, hun nakomelingen vielen dit jaar positief op in de eventingsport. Ook de Monaco-zoon Radolin bracht meerdere opvallende eventingpaarden, zoals Lassban Radovix (mv.Castle Fox), Copper Beach en Fernhill By Night (mv.Argentinus). Hij werd geboren in Nederland, maar diende in Ierland de fokkerij. Het levert Radolin over 2020 plek 23 in de Sire Ranking op.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 en 19 bezoekers