Groepenindeling 1e bezichtiging en hoofdleveranciers bekend

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Groepenindeling 1e bezichtiging en hoofdleveranciers bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-20 00:14

https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:21997
Fokkerij

Afbeelding
Just Wimphof, hoofdleverancier van de dressuurhengsten, in 2017.
Foto: Aniek1985


Het is alweer bijna tijd voor de eerste bezichtiging op het KWPN-centrum in Ermelo. Deze gaat eind deze maand van start vanaf 26 november tot en met 10 december. Er wordt gestart met de dressuurhengsten, gevolgd door de Gelderse en de springhengsten. De nakeuring voor de springhengsten vindt plaats op 10 december en voor de dressuurhengsten op 17 december.

In totaal zijn er bijna 500 hengsten aangemeld voor de eerste bezichtiging. De bijna 300 dressuurhengsten zijn verdeeld over de dagen donderdag 26 november tot en met woensdag 2 december. Op donderdagavond 3 december komen de zeven Gelderse hengsten in de baan. En van donderdag 3 tot en met woensdag 9 december zijn de ruim 200 springhengsten dressuurhengsten aan de beurt.

Livestream en handel
Alles van de eerste bezichtiging is live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv, zowel het straatje als de verrichting in de couloir. Ondanks dat er geen bezoek aanwezig mag zijn, hoeft u zo niets te missen. Bent u op zoek naar talentvolle hengsten? Tijdens de eerste bezichtiging wordt duidelijk aangegeven welke paarden eventueel te koop zijn. De eigenaren van de hengsten in de eerste bezichtiging kunnen bij het KWPN aangeven wanneer hun hengst te koop is. De hengsten die hiervoor worden aangemeld worden extra voor het voetlicht geplaatst. Zo wordt via de KWPN-website bekend gemaakt welke paarden te koop zijn, en in de online catalogus staan de contactgegevens van de geregistreerde(n) vermeld. Tijdens de livestream van de eerste bezichtiging worden de te koop staande hengsten uitgebreid toegelicht: de afstamming, extra informatie uit de moederlijn en eventuele prestaties worden in zowel het Nederlands als in het Engels benoemd, zodat ook voor de buitenlandse belangstellenden alles goed is te volgen. Deze verkooppromotie wordt actief ondersteund door een team medewerkers dat kopers en verkopers met elkaar in contact brengt.

Vaderdieren
Bij de springhengsten domineert Apardi als vaderdier met zeven nakomelingen die deelnemen aan de eerste bezichtiging. Bij de dressuurhengsten is Just Wimphof topleverancier met vijftien nakomelingen die deelnemen aan de eerste bezichtiging. Bij de Gelderse hengsten is de hengst Edmundo dubbel vertegenwoordigd, verder hebben alle deelnemende hengsten een andere vader.

Eerste jaargang
Ook jonge goedgekeurde hengsten zijn goed vertegenwoordigd in de eerste bezichtiging. De zesjarige hengsten Jardonnay VDL en Justice HL, beide in het voorjaar van 2017 goedgekeurd, hebben allebei drie nakomelingen meelopen. De eerder genoemde zesjarige dressuurhengst Just Wimphof is hoofdleverancier met vijftien nakomelingen die meedoen aan de eerste bezichtiging. Just For You laat van zich horen middels drie zonen.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 bezoekers