Tuigpaardhengst Macho breekt alle records

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11891
Geregistreerd: 20-04-16

Tuigpaardhengst Macho breekt alle records

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-20 20:21

KWPN.nl
Sport

Afbeelding
Macho tijdens de KWPN Stallion Show 2020. Foto: Marjo


Vanmorgen deden de drie tuigpaardhengsten in Ermelo hun examen na een verrichtingsonderzoek van drie weken. Alle drie slaagden, en Indiana-zoon Macho wist zelfs records te breken met zijn prachtige cijferlijst waarop geen punt lager dan een 9 staat.

Dit was de eerste keer dat er een najaarsonderzoek voor tuigpaardhengsten werd georganiseerd, en deze duurde ongeveer drie weken. De hengstenkeuringscommissie bestond uit voorzitter Henk Rootveld, Henk Lassche en Johan Holties, en zij werden bijgestaan door inspecteur Viggon van Beest.
Henk Rootveld lichtte toe: “We zijn buitengewoon tevreden over deze collectie. Het is een afwisselende groep of alle fronten, wat betreft type, afstamming en kwaliteiten. Hierbij is één hengst bijzonder interessant, mede vanwege de lage verwantschap. Dat is een hengst met een hele interessante bloedopbouw. Daarnaast hebben we twee hengsten die ver bovengemiddeld gepresteerd hebben en één van hen heeft zelfs een uitgesproken topprestatie geleverd door zich continu optimaal te presenteren en mee te werken aan dat wat aan hem gevraagd werd. Het zijn echt hengsten die ieder voor zich op hun eigen manier de fokkerij verder kunnen helpen, en waarvan we de overtuiging hebben dat de fokkers hiervan gebruik gaan maken.”

Indiana-zoon Macho kreeg de hoogste cijferlijst ooit, met bijna louter 9,5’en op zijn protocol. Magnifiek kreeg een 9 op actie van het voorbeen beloond, en zowel Magnifiek als Macho komen uit de eerste jaargang van hun vader. De zeer laag verwante Baarzens Jagerszoon-zoon Maximiano I&S is zodoende een aanwinst in het kader van de bloedspreiding en kreeg eveneens een mooie cijferlijst met op bijna alle onderdelen een 8.

De eindpresentatie, waarbij vanwege de coronamaatregelen anders dan de fokkers en geregistreerden geen publiek bij was, werd live uitgezonden via KWPN.tv. Later deze week vindt u de videobeelden terug op KWPN.tv.

Goedgekeurd zijn de hengsten:
- Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator)
- Magnifiek (Idol x Atleet)
- Macho (Indiana x Unieko)

Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Database.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambelien, Berryz, Bregosi, Diortje_vds, Joesje, Josien_, Radian6, SimoneeM en 8 bezoekers