Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12953
Geregistreerd: 20-04-16

Toekenning subsidiegelden NOC*NSF bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-20 20:08

KNHS.nl
Algemeen

Afbeelding
Foto: Prugelpiet


Sportkoepel NOC*NSF heeft de verdeling van de gelden onder de verschillende sportbonden voor komend jaar bekend gemaakt. Zoals verwacht moet ook de KNHS iets inleveren, maar er blijft een aanzienlijk budget over om het topsportprogramma mede te financieren.

Ondanks de coronacrisis blijven de investeringen van het NOC*NSF voor 2021 gelijk, maar er zijn meer topsporters, meer topsportprogramma’s en het budget blijft hetzelfde. De gelden moeten dus onder meer sporten en sporters verdeeld worden. Ook de uitgestelde Spelen van Tokio zijn een extra kostenpost. Aan topsportprogramma's van de sportbonden wordt in 2021 in totaal 54,6 miljoen euro uitgekeerd. Bij de paardensport moeten de Eventing en het N.O.P. iets inleveren.

Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF vertelde bij de presentatie van de verdeling van de topsportgelden voor de periode tot en met de Olympische - en Paralympische Spelen in Parijs (2024) dat de financiering van de Nederlandse topsport de komende jaren complexe materie is.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DreamGuide, Redford en 9 bezoekers