Corona: KNHS en FNRS komen met routekaart paardensport

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Suikerspinda
Correspondent

Berichten: 5957
Geregistreerd: 22-08-12
Woonplaats: Sabadell

Corona: KNHS en FNRS komen met routekaart paardensport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-20 19:39

KNHS
Sport

Afbeelding
Foto: Marjo


De huidige maatregelen, de zogenoemde gedeeltelijke lockdown, zullen naar verwachting in ieder geval nog tot in december duren. Dat zei minister De Jonge gisteravond in het persmoment over de coronapandemie. Het betekent onder meer dat de horeca nog dicht blijft en dat de huidige maatregelen voor de paardensport van kracht blijven. De gedeeltelijke lockdown die twee weken geleden is begonnen, heeft nog geen duidelijk beeld opgeleverd, zei premier Rutte. "Het is te vroeg om nu conclusies te trekken en dus te vroeg om nu al op de rem te trappen." Volgende week dinsdag 3 november is er weer een persconferentie, tenzij de cijfers zo alarmerend zijn dat er eerder maatregelen nodig zijn.

Het kabinet publiceerde eerder de routekaart waarmee per risiconiveau wordt aangegeven welke maatregelen gelden. De KNHS en FNRS hebben een eigen routekaart voor de paardensport gemaakt waarbij overzichtelijk de maatregelen voor de hippische sector staan. De routekaart biedt perspectief en toont aan dat verruimingen weer mogelijk zijn zodra het aantal besmettingen daalt en het risiconiveau zakt naar ‘zorgelijk’ en ‘waakzaam’. Indien de besmettingen verder oplopen, kan het kabinet als laatste stap nog een volledige lockdown instellen. Deze laatste stap heeft logischerwijs ook verdergaande gevolgen voor de hippische sector.

Alle adviezen en maatregelen van de overheid en het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van de virusuitbraak in te perken, dan wel te vertragen om zo de druk op de zorg te verlichten. De KNHS en FNRS zetten zich, samen met diverse partijen zoals NOC*NSF, SRP en de POS, in dat paardensportaccommodaties bij een volledige lockdown niet hoeven te sluiten omdat de paarden dagelijks verzorging en beweging nodig hebben voor hun gezondheid en welzijn. De precieze maatregelen die dan gelden voor de paardensport zijn nog niet bekend. Lokaal of regionaal kunnen aanvullend nog andere maatregelen gelden. Voor ieder risiconiveau geldt: volg de basisregels. De routekaart kan op basis van nieuwe beschikbare informatie vanuit de overheid tussentijds aangepast worden.

Klik hier voor de KNHS en FNRS routekaart paardensport

Klik hier voor de geldende maatregelen in de paardensport

Klik hier voor de veelgestelde vragen en antwoorden

De KNHS en FNRS hebben voortdurend contact met relevante partijen zoals NOC*NSF en ministerie van VWS zodat een zorgvuldige doorvertaling van de maatregelen mogelijk is. Dit bericht is gebaseerd op basis van de informatie die er op dit moment beschikbaar is. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. De KNHS en FNRS houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en communiceren zo spoedig mogelijk een update zodra er wijzigingen optreden in de maatregelen die betrekking hebben op de paardensport.


xxxmh

Berichten: 3138
Geregistreerd: 21-06-11

Re: Corona: KNHS en FNRS komen met routekaart paardensport

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-20 19:56

Ik ben benieuwd als er een lockdown komt of bijrijders of leasers het paard dan mag rijden/verzorgen of alleen de eigenaren.

♡ Summer ♡
B+11

Kookaburra

Berichten: 4804
Geregistreerd: 23-07-20
Woonplaats: Op een laaghangende tak in een loofbos.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-20 19:58

Begrijpelijk dat men een routekaart opstelt. Heeft aan de andere kant ook weer een risico. Vanuit de veiligheidsregio's kunnen noodverordeningen komen en vanuit het kabinet andere maatregelen dan verwacht.

Ik hoop dat het gros van de routekaart ook met eventuele nieuwe maatregelen nog grotendeels klopt. Anders wordt het voor de KNHS en FNRS een uitdaging in de communicatie. 'Want in de routekaart op datum x stond toch dat het mocht?!'

FriesWytske
Berichten: 9828
Geregistreerd: 05-08-06

Re: Corona: KNHS en FNRS komen met routekaart paardensport

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-20 20:21

@Kookaburra Staat ook in het artikel dat de KNHS/FNRS dit op basis van nieuwe beschikbare informatie vanuit de overheid tussentijds aangepast kan worden

Kookaburra

Berichten: 4804
Geregistreerd: 23-07-20
Woonplaats: Op een laaghangende tak in een loofbos.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-20 20:24

FriesWytske schreef:
@Kookaburra Staat ook in het artikel dat de KNHS/FNRS dit op basis van nieuwe beschikbare informatie vanuit de overheid tussentijds aangepast kan worden

Klopt, maar ik weet uit ervaring dat leden daar nog wel eens over kunnen vallen ;)

Afijn, ik vind het een prima initiatief!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChantalAM, DotBot, Jet_33, SemrushBot en 23 bezoekers