EK's dressuur en springen 2021 in Duitsland

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 8631
Geregistreerd: 20-04-16

EK's dressuur en springen 2021 in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-20 18:19 Tip de Nieuwsredactie

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Edward Gal en GLOCK's Zonik tijdens het EK Dressuur 2019. Foto: aniek1985


De Europese Kampioenschappen dressuur en springen voor senioren vinden volgend jaar plaats in Duitsland. De EK’s waren aanvankelijk van de kalender gehaald na het verplaatsen van de Olympische Spelen naar 2021. Het EK dressuur is van 7 tot en met 12 september in Hagen. Riesenbeck is de locatie waar de springruiters van 30 augustus tot en met 4 september het kampioenschap verrijden.

Eerder dit jaar besloot de wereldpaardensportbond FEI de Europese Kampioenschappen van 2021 niet te laten plaatsvinden om de focus te leggen op de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio. De Europese paardensportbond en meerdere nationale federaties hebben er bij de FEI op aangedrongen om het besluit te herzien. Dat gebeurde gisteren door het FEI-bestuur tijdens een video-vergadering.

De Olympische Spelen 2021 in Tokio vinden plaats van 23 juli tot en met 8 augustus. De Europese Kampioenschappen voor de Olympische disciplines dressuur en springen vinden een maand later plaats in Duitsland.

Hagen, dat al jaren een bekende locatie is waar kampioenschappen worden verreden, is door de FEI aangewezen als organisator van het EK Dressuur 2021 en staat op de kalender van 7 tot en met 12 september.

In het nog wat dichter bij Nederland gelegen Riesenbeck is van 30 augustus tot en met 4 september het Europees kampioenschap springen.

Voor de para-dressuur ligt de focus op de Paralympische Spelen van Tokio en zullen er geen Europese Kampioenschappen georganiseerd worden. Dat geldt ook voor de discipline eventing, waarvoor geen organisatie is gevonden die het EK wil of kan organiseren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker