Brons voor Merel Blom en Corminta vom Gwick op WK zesjarigen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12953
Geregistreerd: 20-04-16

Brons voor Merel Blom en Corminta vom Gwick op WK zesjarigen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-20 18:54

Persbericht KNHS
Sport

Afbeelding
Merel Blom, hier met Rumour Has It N.O.P. tijdens de WEG in 2014. Foto: Marjo


TeamNL amazone Merel Blom reed de zesjarige Holsteinse merrie Corminta vom Gwick (v. Cormint) naar de bronzen medaille op het WK voor jonge eventingpaarden in Le Lion d'Angers. De Nederlandse kampioene eventing bleef ook in het afsluitende springparcours zonder hindernisfouten. Sanne de Jong sloot met Jarelly MBF (v. Wietvot) het WK af op de 22ste plaats. De Duitse Ingrid Klimke pakte het goud met de Westfaalse merrie Cascamara. Bij de zevenjarigen was er een achtste plek voor Merel Blom met de Holsteiner Crossborder Radar Love.

De Aaltense amazone Merel Blom legde de basis voor het goede resultaat met Corminta vom Gwick in de dressuur. Voor de goede proef kreeg ze -30.7 en stond hiermee zevende. Door de uitstekende foutloze cross, binnen de tijd, klom Blom op naar de vijfde plek. Vanmorgen in het springen bleef Blom opnieuw foutloos met Corminta, maar moest wel 1,2 strafpunten voor tijdsoverschrijding incasseren. Het eindtotaal van 31.9 bleek uiteindelijk goed voor de derde plek.

Tom McEwen stond met zijn paard MHS Brown Jack op de eerste plaats na de dressuur en de cross. De Brit verspeelde zijn gouden medaille door twee balken in het springparcours. Ingrid Klimke profiteerde hiervan door haar foutloze parcours met Cascamara. Ook Oliver Townend hield zijn hoofd koel in het springen en pakte het zilver met Cooley Rosalent.

Sanne de Jong stond met Jarelly MBF na de foutloze cross op de tiende plek. In het springen liep de combinatie tegen twee ongebruikelijke springfouten aan en nog 1,6 strafpunten aan tijdsoverschrijding. Het paar zakte naar de 22ste plaats.

Bij het kampioenschap voor zevenjarigen kon Merel Blom haar vijfde plaats na de dressuur en de cross niet vasthouden. In het afsluitend springparcours tikte haar Holsteiner Crossborder Radar Love (v. Diarado) twee balken uit de lepels. Het paar viel terug naar de achtste plaats. De titel ging naar de Duitse Sophie Leuber met de Trakehner hengst Sweetwaters Ziethen TSF. Het zilver en brons ging naar Frankrijk, naar respectievelijk Donatien Schauly met Dgin du Pestel MILI en Nicolas Touzaint met Diabolo Menthe.

Bondscoach Andrew Heffernan was zeer tevreden over de Nederlandse prestaties. "Beide amazones hebben sterk gereden en het zijn paarden die hebben laten zien over alle kwaliteit te beschikken voor de topsport. Bovendien waren wij het enige land dat geen fouten heeft gemaakt in de cross, daar ben ik zeer trots op. Het brons van Merel was een mooie bekroning op dit goede weekend. Ik hoop dat we deze paarden voor Nederland kunnen behouden."

Uitslag WK 6-jarigen
1. Ingrid Klimke (Dui) - Cascamara, 27.4
2. Oliver Townend (Gbr) - Cooley Rosalent, 30.3
3. Merel Blom (Aalten) - Corminta vom Gwick, 31.9
22. Sanne de Jong (Aalsmeer) - Jarelly MBF, 42.6

Uitslag WK 7-jarigen
1. Sophie Leube (Dui) - Sweetwaters Ziethen TSF, 27.6
2. Donatien Schauly (Fra) - Dgin du Pestel MILI, 31.3
3. Nicolas Touzaint (Fra) - Diabolo Menthe, 33.1
8. Merel Blom (Aalten) - Crossborder Radar Love, 39.5

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Judith, Googlebot, Vagabondo en 5 bezoekers