Joyce Lenaerts in NRPS-hengstenkeuringscommissie

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14314
Geregistreerd: 20-04-16

Joyce Lenaerts in NRPS-hengstenkeuringscommissie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-20 18:11

Persbericht NRPS
Fokkerij

Afbeelding
Joyce Lenaerts. Foto: NRPS


Het NRPS heeft haar hengstenkeuringscommissie uitgebreid met een nieuw jurylid. Joyce Lenaerts (39) is met haar gedegen sport-achtergrond toegetreden tot de commissie als dressuurspecialist.
Tijdens de hengstenkeuringen van 2018 en 2019 heeft Joyce de commissie al terzijde gestaan als adviseur. Dat beviel beide partijen zo goed dat tot nauwere samenwerking werd besloten. Met de komst van Joyce bestaat de commissie naast Joyce uit Gert Teunissen (vz), Jan van Beek en Dick Groenwoud.

Joyce Lenaerts runt samen met haar partner Marcel Sterrenburg dressuurstal De Beukenvallei in Leende, Noord Brabant. Ze is een actief dressuuramazone en heeft zowel merries als goedgekeurde hengsten opgeleid tot Grand Prix niveau. Op De Beukenvallei wordt ook gefokt, en Joyce brengt momenteel de zelf gefokte, goedgekeurde hengst Iconic uit op het hoogste niveau. Met deze hengst heeft ze eerder twee keer deelgenomen aan het WK jonge dressuurpaarden. Joyce en Marcel hebben verder onder andere een aantal NRPS-hengsten uitgebracht in de sport en op shows, zo reed Joyce recent de NRPS-goedgekeurde Stiffelio naar het ZZ-L. Daarnaast heeft ze als gastruiter de dressuurhengsten getest tijdens het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Naast het rijden en opleiden van paarden begeleidt Joyce dressuurruiters tot op het hoogste niveau. Jureren doet ze niet in de basiswedstrijdsport, maar ze beoordeelt wel al zeker tien jaar met veel plezier proeven voor jonge dressuurpaarden.

De Hengstenkeuring van het NRPS zal plaatsvinden in februari en maart 2021.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Leonie, anjali, cp112, Ilayla, Majolen, PuurPaard en 28 bezoekers