Grandorado TN-dochter scoort 80,5 in IBOP Zuid-Holland

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14526
Geregistreerd: 20-04-16

Grandorado TN-dochter scoort 80,5 in IBOP Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-20 14:59

Equnews.nl
Fokkerij, Sport

Afbeelding
Grandorado TN, vader van de hoogst scorende merrie, met Willem Greve
tijdens Jumping Amsterdam 2020. Foto: Marjo


Vier spring- en negen dressuurmerries zijn vandaag geslaagd voor de IBOP in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. De door Frans van der Burg gefokte Monica B (v.Grandorado TN) bleek topscoorder.

De IBOP begon met vier driejarige springmerries, die allen voldoende punten ontvingen van juryleden Petro Trommelen en Marcel Beukers. Met een IBOP van 80,5 punten slaagde Monica B (Grandorado TN uit Roxanne B stb-ext prest van Burggraaf) van fokker Frans van der Burg uit Berkel en Rodenrijs en mede-geregistreerde R. Brugging uit Bleiswijk met de hoogste punten van de dag. Daarmee werd Monica B gelijk elite. “We hebben een fijne IBOP gehad in Vlaardingen vandaag. Monica B heeft een goede galop met daarin veel macht, balans en een goed achterbeengebruik. Op de sprong heeft ze veel overzicht, springt ze vlug van de grond en toont ze veel macht. Ze liet een constante verrichting zien en viel op met haar goede reflexen en vermogen. Voor die beide onderdelen hebben we haar een 8,5 kunnen geven”, licht Petro toe.

Goede IBOP en ster
Van de 14 deelnemende dressuurmerries slaagden er negen. Met een totaal van 79 punten was de goed stappende (8.5) Governor-dochter Káeny (uit Saldo stb-ext van Junior STV, fokker V.M. Hoefman uit Schiedam) van amazone Jessica Buying de best scorende. Aansluitend werd deze vijfjarige merrie, die zich fijn liet rijden en veel gemak in de verrichting toonde, in het stamboek opgenomen en ster verklaard met een bovenbalk van 75/80.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers