Youhorse.auction: Scout Z voor €16.000 naar Zwitserland

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14341
Geregistreerd: 20-04-16

Youhorse.auction: Scout Z voor €16.000 naar Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-20 22:53

Persbericht
Fokkerij

Afbeelding
Scout Z (Stakkato Gold x Kannan). Foto: Youhorse.auction


Deel 1 van twee dagen Youhorse.auction is goed verlopen. De verkochte springveulens brachten gemiddeld bijna 8.000 euro op en vertrekken stuk voor stuk naar het buitenland. Veilingtopper Scout Z (Stakkato Gold x Kannan) uit de befaamde Roosakker familie werd voor 16.000 euro aan een Ierse Grand Prix-ruiter in Zwitserland verkocht.

Daarmee stak de Ier een voet tussen de deur bij een Poolse koper, die enorm op dreef was op maandagavond. Deze klant, die al eerder sportpaarden bij Alan Waldman kocht, had het voorlaatste bod op Scout Z maar legde wel zijn hand op acht andere veulens. “Dat is wel bijzonder, dat hij er acht van de achttien kocht. We hebben na de veiling direct contact met hem opgenomen en hij is zeer enthousiast”, vertelt Mario Everse die de veiling samen met Alan Waldman runt.

“Wij kunnen niets meer dan tevreden zijn. Slechts eentje van een inzender is niet verkocht. Er zijn al zo ontzettend veel veulenveilingen geweest. Wie wat wilde kopen, heeft vast al inkopen gedaan. Deze veiling is relatief laat in het seizoen, maar we hadden veel vertrouwen in de merriestammen en dat kwam ook tot uiting in de verkopen.”

Naar Polen gaat straks onder meer Epke Z (El Barone III Z x Kannan) uit de Roosakker-stam voor 13.000 euro, Prada (Eldorado van de Zeshoek x Stakkato) uit 1.60m GP merrie Sonate voor 11.000 euro, Birdie Waldstar (Big Star x Zirocco Blue VDL) voor 10.000 euro, Elyse Waldstar (El Barone III Z x Quintender) voor 9.500 euro, El Bador Z (El Barone III Z x Zandor) voor 8.000 euro en Presley (Elvis ter Putte x Cardento VDL) voor 8.500. Verder waren er aankopen vanuit Slovenië, Amerika en Engeland.

De zesde editie van Youhorse.auction vervolgt dinsdag met het slot van de veiling van jonge springpaarden. De 37 paarden in de leeftijd van twee tot en met vier jaar worden in groepjes van vijf geveild vanaf 20.30 uur. Veel interesse is er onder meer voor Harley Star (v. Quick Star) en Renske van ’t Eigenlo (v. Echo van ’t Spieveld). Op bijna alle paarden is al online geboden. “Gezien de kwaliteit zitten ze nog onder reële prijzen. Er zullen ongetwijfeld weer koopjes bijzitten!”

https://www.youhorse.auction

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _AB_, Mondy en 7 bezoekers