Theo Hanzon en Saskia van Es bovenaan in Subli Competitie

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
prugelpiet

Berichten: 12661
Geregistreerd: 20-01-12

Theo Hanzon en Saskia van Es bovenaan in Subli Competitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-20 16:28

Persbericht
Sport

Afbeelding
Theo Hanzon met Helena vh Goorhof. Foto door Marjo


In Aerdenhout werd zondag 11 oktober wederom een wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden. De winst in de rubriek voor vierjarigen ging naar Saskia van Es met Firenzo en Theo Hanzon won na een sterke rit met de Kasper Pepper de rubriek voor vijfjarigen.

De combinaties in de rubriek voor vierjarigen werden beoordeeld door juryleden Dick van Elsen en Jan Wolfs die erg tevreden waren over de verrichtingen van de deelnemers. Dick vertelt: “We hebben een sterke kopgroep gezien met een goede kwaliteitsvolle paarden die netjes door de ruiters werden voorgesteld. Voor ons als juryleden was het echt genieten. Zeker de winnaar Saskia van Es met Firenzo liet een zeer goede proef zien die we hebben beloond met een score van 82,20. Firenzo is echt een waanzinnig paard. Een krachtpatser die beschikt over de wow-factor in de draf waar hij dan ook een negen voor kreeg. Maar ook Theo Hanzon en Lord MacKenzie die als tweede eindigden, toonden een zeer harmonieus beeld in de proef met een fijne aanleuning. De twee combinaties waren erg aan elkaar gewaagd. De doorslag werd echter gegeven door het feit dat Firenzo van Saskia net wat sterker is in zijn bewegingen en balans.”

Vijfjarigen
De rubriek voor vijfjarigen werd gejureerd door juryleden Patricia Wolters-Van den Berg en Monica Drohm. Ook zij toonden zich tevreden over de deelnemers in de ring. Patricia vertelt: “We zagen wel een klein beetje spanning bij verschillende combinaties door de winderige weersomstandigheden, maar vooral in de kopgroep werden de paarden zeer netjes en vriendelijk voorgesteld. Theo Hanzon kwam met Kasper Pepper als eerste combinatie de ring in en daar waren we direct van onder de indruk. Dat paard laat een zeer aansprekend beeld zien en loopt mooi actief. Hij heeft veel energie en een ontzettend goed achterbeen. Voor ons was deze combinatie absoluut de terechte winnaar. Joyce Wever die als tweede eindigde met Duke D’Artagnan liet daarnaast ook een mooi en vriendelijk gereden proef zien. De galop zou alleen iets meer doorgesprongen mogen worden wat net het verschil maakte.”


Uitslagen Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 11 oktober Aerdenhout

Vierjarigen
1. Saskia van Es – Firenzo (v. For Romance) 82,2
2. Theo Hanzon – Lord MacKenzie (v.Guardian S) 81,00
3. Meghan Mühlebach - Let's Play (v.Franklin) 79,20

Vijfjarigen
1. Theo Hanzon - Kasper Pepper (v.Apache) 80,2
2. Joyce Wever – Duke D'Artagnan K (v.Dankeschön) 78,40
3. Lynne Maas – Kaygo (v.Capri Sonne Jr.) 76,60

I am because you were


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hafpower, janneke584, Lithya, maralyn, Renss, Rinkex en 13 bezoekers