Drie ster(waardige) paarden op thuiskeuring Gelderland

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14336
Geregistreerd: 20-04-16

Drie ster(waardige) paarden op thuiskeuring Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-20 18:15

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
KWPN paard. Foto: SSDesign http://www.silentshiver.nl/ Bokt Wiki


Op de thuiskeuring in Gelderland heeft inspecteur Bart Bax vandaag vijf paarden kunnen beoordelen, waarvan twee merries direct het sterpredicaat verdienden en één ruin werd sterwaardig bevonden.

Dankzij de sterwaardige status van de Jazz-zoon Enzo Z (uit Krista ster van Amulet, fokker B.C.M. de Zwart uit Alphen) van Familie Van Alphen uit Gameren, is zijn moeder Krista nu preferent verklaard. Voor het preferentschap zijn drie nakomelingen met minimaal de sterstatus benodigd. Eerder bracht zij al twee elitemerries. Onder Denise van Alphen is Enzo Z onder de naam Enzo Ferrari op Intermediaire II-niveau geklasseerd. “Enzo Z staat goed in het rechthoeksmodel, heeft veel front en is goed ontwikkeld. Hij heeft een lichte hoofd-/halsverbinding en een sterke bovenlijn. Op het straatje liet hij een actieve manier van bewegen zien en hij heeft 70 punten voor exterieur gekregen”, vertelt Bart Bax.

ZZ-Zwaar merries
Twee merries met het sportpredicaat verdienden vandaag het sterpredicaat. De Paddox-dochter Amadeos van de Wijdewormer (uit Rozette ster van Flemmingh, fokker Stal Wijdewormer-Kwadijk BV uit Kwadijk) van Monique Laseur-van Dommelen uit Hoevelaken is ZZ-Zwaar geklasseerd. “Deze merrie maakt komend weekend haar Lichte Tour-debuut en verdiende 75 punten voor het exterieur. Het is een goed ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat en goede bespiering in de voorhand heeft. Het fundament is hard en correct gesteld.” Bij dezelfde eigenaar verdiende ook de sport-merrie Chick van Breeveld (Karandasj uit Odessa prest van Voltaire, fokker J.A.M. van der Weijden uit Woerden) het sterpredicaat. Deze springgericht gefokte merrie is geklasseerd in het ZZ-Zwaar dressuur. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie van 1.72m, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat en veel front heeft. Haar hals is goed bespierd en ze heeft 70 punten voor het exterieur gekregen. Eerder was zij al in het stamboek opgenomen maar nu in combinatie met haar sportprestatie hebben we haar kunnen opwaarderen.”

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ac_tion, Bytespider, Granoek, Guusje1, Mitch_Beauty, Pommier, Webding en 15 bezoekers