[FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-20 17:02

*Bokt
Community
Dierendag

Inmiddels zijn we al aangekomen bij het laatste deel. Maar niet getreurd, vanavond publiceren we nog een állerlaatste dierendag stukje! Maar voor nu: veel leesplezier!

Afbeelding
Gobo (met het wit) en Aslan van Tammyy


Bokker Tammyy heeft twee katten: Aslan en Gobo. Aslan heeft ze januari 2019 geadopteerd, samen met haar toenmalige vriend. Toen hij kwam was het een angstig katje, maar hij liet zich wel aanraken en wou ook wel met Tammyy knuffelen. Toen de relatie van Tammyy uit ging en Aslan bij haar bleef, kwam er ineens een veel relaxtere kat tevoorschijn: binnen een week lag Aslan zelfs bij bezoek op schoot!
In maart 2020 moest Tammyy door Corona thuis werken en besloot ze er een vriendje voor Aslan bij te halen. Het asiel waar Aslan weg kwam had niks geschikts, maar een gastgezin iets verderop wel: Gobo. Gobo zat al 1,5 jaar in het asiel en was een echte 'bange schijterd'. Sommige dagen poepte of plaste hij letterlijk van spanning weanneer hij zijn eten kreeg!
Gelukkig kunnen Gobo en Aslan het samen prima vinden en hoopt Tammyy dat ze samen met haar twee katjes nog veel leuke dingen kan gaan doen.


Afbeelding
Dit is hoe Cody, de kat van Sodeletuut, er nu uit ziet!

Cody, de kat van bokker Sodeletuut, heeft het bepaald niet makkelijk gehad. Op Facebook zag Sodeletuut een bericht voorbij komen dat er een nieuw thuis werd gezocht voor haar, omdat haar eigen baasje was overleden. Echter, de eigenaren van het huis wilden niet langer wachten, Cody moest echt weg. De kat was alleen zo lief en vol vertrouwen dat ze niet wegging uit het huis. Ze is toen volledig in elkaar geslagen, geschopt en met een ijzeren buis bewerkt. Dat Cody het heeft overleefd, mag een wonder genoemd worden. Haar mondje was volledig kapot, daarom kreeg ze sondevoeding en dwangvoeding. Ook haar ene oog was kapot, daar is ze nu ook blind aan. Intussen zijn we een aantal weken en bijna twee volledige dagen in de auto vanuit Roemenië verder, en knapt Cody weer goed op. Ze zal wel haar beperkingen blijven houden, zo is ze chronisch verkouden en heeft ze altijd haar tongetje uit de mond, maar functioneert ze geweldig. Sodeletuut zegt nog: “God wat is ze lief... Zo dankbaar... <3


Afbeelding
Mushu, de kater van Leandra


Mushu, de kater van Leandra en haar gezin. Ruim 12 jaar geleden hebben zij hem uit het asiel gehaald. Hij zat er net 2 weken, met nog de tekenen van een halsband. Ontzettend bang maar ook ondernemend. Ze konden hem niet aaien of optillen en hij bleek ook nog 3 gebroken tenen te hebben.

Na ruim 5 jaar durfde hij eindelijk op schoot maar dan moest je niet bewegen. Nu 12 jaar nadat ze hem uit het asiel hebben gehaald is het een ontzettende knuffel en schootkat. Vreemde mensen blijven nog wat eng maar met hun eigen kinderen is hij super!
Ondanks zijn aandoening, chronische bronchitis met longemfyseem, is hij een superlieve en speciale kat. Ze hopen dat hij nog lang bij hun mag blijven.Afbeelding
Ukkie, de huishaan van Rivendell

Dit is Ukkie, de huishaan van bokker Rivendell. Nadat zijn poot moest worden geamputeerd wegens een infectie, heeft hij een prothese gekregen. Hier leert hij nu op lopen.

Afbeelding
Een van de goudfazanten van juval

Bijzondere dieren vinden we ook bij bokker juval. Zij heeft namelijk goudfazanten rondscharrelen. Afgelopen voorjaar hadden zij een broedse kip die wel anderhalve maand vergeefs op een nest met eieren heeft zitten broeden. Die eieren waren kennelijk niet bevrucht, of er is ergens iets anders misgegaan. Helaas geen kuikentjes dus. Omdat ze (en met name hun kinderen) toch wel teleurgesteld waren is juval marktplaats gaan afspeuren. Daar kwam ze deze kuikens tegen, en het was ook nog in de buurt. Sindsdien hebben ze dus 4 goudfazantenkuikens rondlopen. Ze hebben ze eerst een tijdje binnen in de garage gehad, onder een warmteplaat. Intussen is er een mooie ren gebouwd waar ze nu in rondfladderen. Heel tam zijn ze niet, maar wel grappig om te zien. Ze groeien heel hard, maar juval kan nog niet goed zien of het hennen of hanen zijn. Ze vermoed wel dat drie van de 4 hanen zijn, maar de tijd zal het uitwijzen. Want pas over een jaar zullen ze mooi op kleur zijn.Afbeelding
Rocky_konijn stuurde ons een mooie collage van haar konijnenvriendje

Bokker Rocky_konijn heeft een passende naam gekozen. Rocky_konijn heeft namelijk een konijn dat Rocky heet! Hij is nog jong, ongeveer 17 weken denkt ze. Rocky is een Lotharing Driekleur en superlief. Hij houdt van knuffelen en zijn speelgoedballetje in de waterbak gooien.

Afbeelding
Auxilium Canis Alstroemeria oftewel Otje van WarboelBokker Warboel heeft een Silken Windsprite, ook wel bekend als Langhaar Whippet. Haar hele naam is Auxilium Canis Alstroemeria, maar dat roept wat lastiger. Daarom noemen ze haar Otje.
Warboel heeft er lang op moeten wachten: Als kind wou ze al een hond, maar dat mocht niet van haar ouders. Toen 6 jaar geleden een goede vriendin van haar de Silken Windsprite Remus kreeg, was Warboel meteen verkocht! Na ook nog enkele malen opgepast te hebben, wist ze het zeker: zo één wou zij ook en dan wel specifiek een gevlekt teefje.
Toen het teefje dat gedekt was door Remus beviel van, jawel, een gevlekt teefje, kon het niet anders dan dat die van haar zou worden.

Otje is inmiddels een half jaar oud en Warboel kan nog steeds niet echt geloven dat ze bij elkaar horen. Ze is alles wat Warboel wenste en nog meer. Otje heeft ook haar eigen volg-topic op Bokt: [BB-HK] [VOLG] Otje de Silken Windsprite


Afbeelding
Kyra is nu helemaal happy bij Benfan

Een leerzaam verhaal kregen we van Bokker Benfan over haar Kira, en 30 jaar jonge Congo Grijze roodstaart papegaai. Met haar verhaal wil ze graag mensen waarschuwen voor de slechte situaties waarin vele vogels als Kira in zitten door onkunde, slecht geïnformeerd zijn of slechte zelfkennis hebben. Op een zonnige avond kreeg ze een appje van een kennis die schoonmaakte bij een oudere mevrouw. Een van diens papegaaien werd elke minuut aangevallen door haar kooigenoot. Benfan wist gelijk wat haar te doen stond: deze vogel moest daar weg.

Aangekomen bij Kira bleek dat ze geen verrijking in de kooi had, ze zichzelf behoorlijk geplukt had en ze had geen ‘licht’ in haar ogen. Eenmaal in haar nieuwe thuis wist Kira niet wat haar overkwam: takken die niet glad waren, gewoon uit de bosjes achter het huis en goed ontsmet. Een klein beetje speelgoed om haar niet gelijk te overprikkelen en een zee aan ruimte. Wel werd duidelijk dat de papegaai flink wat zorg nodig heeft. Ze blijkt namelijk een overtuigd plukker te zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben en is een pijnlijke aangelegenheid. Plukken kan ook overgaan in automutilatie. Daarnaast had ze geen kracht in haar poten en klauwen. Dit komt vaak door een gebrek aan calcium, Grijs Roodstaart vogels zijn hier erg gevoelig voor. Hierdoor kon ze niet goed klimmen of overstappen van tak naar tak. Tevens had ze slechte klauwtjes. Doordat ze altijd op dezelfde dikte tak heeft gezeten, die altijd recht in de kooi zaten, kon ze haar klauwen niet goed trainen.
Benfan is gelijk begonnen met haar een goede verzorging en voeding te bieden. Ook mocht ze naar buiten en onder de UV lamp! Ze vond het direct fantastisch om buiten te zijn. Inmiddels zijn Benfan en Kira dus ook al een paar keer heerlijk de stad in geweest. En is Kira bij de vogelarts geweest. Het plukken bekijken ze van dag tot dag, geven er geen aandacht aan, maar straffen ook niet. Daarentegen biedt Benfan haar verrijking zoals speelgoed om te slopen en gaat ze met haar naar buiten. Hierdoor zou het plukken over kunnen gaan. Over een jaar kijken ze wel verder. Al is de kans groot dat ze zo gewend is te plukken, dat ze het blijft doen.

Het is intussen anderhalve maand geleden dat Kira bij Benfan is komen wonen. Ze kijkt nu helder uit de ogen en is graag op onderzoek uit. Haar kooi is compleet omgebouwd tot een speeltuin waar ze graag in vertoeft! Ze vindt het geweldig om met je naar buiten te gaan en in de tuin te wroeten. Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar met de goede zorg van Benfan komt dat vast goed.

Afbeelding
De bijzondere slang van Peerke, Nagini

En nóg een bijzonder huisdier: de slang van Peerke_!

Hij heeft Nagini enkele jaren geleden gekocht in het tuincentrum. Peerke_ was eigenlijk niet direct opzoek naar een slang, maar toen hij zag dat Nagini in de aanbieding was en hij toch wel heel schattig kopje had, kreeg de slang een nieuwe eigenaar.

Omdat Peerke_ zelf nog niet zo heel veel verstand had van slangen heeft hij de winkelmedewerker om meer informatie gevraagd. Gelukkig bleek dat een slang houden niet zo heel veel werk is. De winkelmedewerker heeft Nagini ingepakt, en thuis aangekomen kreeg Nagini een rondleiding door de tuin en mocht hij kennis maken met de paarden. Nagini helpt vaak bij de paarden, plantjes water geven, en zelfs met het wassen van de auto!

In de zomer is Nagini vaak wat actiever, in de winter gun Peerke_ hem zijn rust, alleen wanneer de waterleidingen bevroren zijn moet Nagini toch aan de slag. Peerke is heel blij met Nagini en hoopt dat hij nog vele jaren bij zal blijven
Laatst bijgewerkt door Suikerspinda op 04-10-20 19:03, in het totaal 3 keer bewerkt
Reden: Typfoutjes eruit gehaald

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.

purny

Berichten: 26818
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 17:15

Wat een leuk dier is Nagini! :D

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Tango1979

Berichten: 2382
Geregistreerd: 21-08-09
Woonplaats: Noord Brabant

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 17:19

Nadini steekt er toch wel met kop en schouders boven uit!!!

Gameboy (Lord Leatherdale x Negro) B+12(PR 201), L1+9 (PR 198.5)
Cassandra B+10(PR 199), L1+11 (PR 200), L2 + 9(PR 189)

xTammyy

Berichten: 4363
Geregistreerd: 20-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 17:20

Wow wat een verhaal van Cody, enorm sneu. Gelukkig heeft ze jou gevonden Sodeletuut!

Ik heb genoten van alle topics, heel leuk gedaan!

Mushu geeft mij wat hoop voor wat betreft Gobo, hopelijk gaat die ook ooit nog wat meer ontspannen :=

Opzoek naar een leuke baan in de elektrotechniek met doorgroeimogelijkheden?
Stuur me dan een berichtje :)

_Rebecca
Berichten: 461
Geregistreerd: 29-04-20

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 17:38

Jaaaaaa Rocky *\o/*

Telpeva

Berichten: 14180
Geregistreerd: 26-08-06
Woonplaats: In de hoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 17:55

Ik was al heel de dag aan het wachten op Nagini _O- briljant

Ever make mistakes in life? Let's make them birds. Yeah, they're birds now.
http://www.migaria.com/popcorn.gif

Peerke_

Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 18:29

Wat zal mijn Nagini zich vereerd voelen dat hij in een artikel op de voorpagina van Bokt staat!
Ik zal het hem morgen laten zien :j

Benfan

Berichten: 4001
Geregistreerd: 08-10-07
Woonplaats: Emmen

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 18:34

Joepie! Kira staat er ook bij! Heel leuk om al die verhalen te lezen :D super idee dit!

https://www.facebook.com/HyperPhilicAvium
Everything about parrots and parakeets!

Birdie60

Berichten: 8379
Geregistreerd: 16-06-07
Woonplaats: zeeland (noord-brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 18:56

Leuke verhalen, hahaha en vooral van die slang.

Ods
Forumcoordinator

Berichten: 37943
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 21:59

Wat zijn we toch een leuk stel Bokkers! Passie voor dieren en een gezonde vorm van humor!

Ik heb genoten van ieders inbreng vandaag, dank jullie wel!! En een knuffel aan jullie diertjes <3

Ben je een Bokker of een Jokker....


Leandra

Berichten: 1567
Geregistreerd: 06-01-03

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 22:45

Wat leuk dat Mushu erbij staat! Onze lieve ondeugende donder! Veel meegemaakt maar zo lief! <3

Haha en de slang. Super! :D

Sodeletuut

Berichten: 21280
Geregistreerd: 14-08-07
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 10:11

Wat heerlijk, al die gelukkige dieren! En super leuk dat Cody ook een plekje heeft gekregen!! :DxTammyy schreef:
Wow wat een verhaal van Cody, enorm sneu. Gelukkig heeft ze jou gevonden Sodeletuut!

Ik heb genoten van alle topics, heel leuk gedaan!

Mushu geeft mij wat hoop voor wat betreft Gobo, hopelijk gaat die ook ooit nog wat meer ontspannen :=

Wat Lief xTammyy, dank je wel voor je lieve woorden! Cody is een geschenk voor ons <3

They explain life to me every day ~
Spoiler:
Zet &if=1 achter een url van een topic, en zie alleen de foto's

Ir111

Berichten: 11773
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: [FOTO] Dierendag: De leukste dieren van bokt! (deel 3)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 11:27

Wat een aangrijpend verhaal Sodeletuut. De tranen springen in mijn ogen. Maar wat ziet ze er gelukkig en lief uit. Ik hoop dat ze nog lang bij je mag blijven. <3

Zeg me, dat het niet zo is...
Mijn lieve Rhody; 6 maart 1998 - 17 juni 2010

24-09-2015 | De Kolonel - Welkom kerel! --- 12-11-2021 | Fritsje - Welkom vent!
[ITP] Een Zwitserse Kolonel in Nederland & [UK] [SCH] 'Plaats rust', glimlachte De Kolonel.

Sodeletuut

Berichten: 21280
Geregistreerd: 14-08-07
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 15:54

Ir111 schreef:
Wat een aangrijpend verhaal Sodeletuut. De tranen springen in mijn ogen. Maar wat ziet ze er gelukkig en lief uit. Ik hoop dat ze nog lang bij je mag blijven. <3

Dank je wel, echt super lief <3 <3 Dat hopen wij ook!

They explain life to me every day ~
Spoiler:
Zet &if=1 achter een url van een topic, en zie alleen de foto's

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nina1999 en 5 bezoekers