Hoog slagingspercentage op IBOP Panningen

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14326
Geregistreerd: 20-04-16

Hoog slagingspercentage op IBOP Panningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-20 13:35

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Adelinde Cornelissen met Governor. Foto: Marjo


In het Limburgse Panningen hebben 19 merries een goede verrichting afgelegd in de IBOP. Met 82,5 punten kon de Negro-dochter Icecream met de mooiste cijferlijst naar huis.

Het juryteam bestaande uit Petro Trommelen en Marcel Beukers kenden aan acht van de negen spring- en elf van de twaalf dressuurmerries minimaal 75 punten toe. Daarmee slaagden 19 van de 21 deelnemende merries. “De kwaliteit in de breedte was opvallend vandaag. Ook waren we heel tevreden over hoe de merries zich lieten rijden en beoordelen, dat zorgde ook voor goede cijfers voor de rijd- en bewerkbaarheid”, vertelt Petro Trommelen. “En dat terwijl we vooral driejarige merries in de baan hebben gezien, dus dat is echt heel positief.”

Goede dressuurmerries
De zevenjarige Icecream (Negro uit Mafindy keur sport-dres van Democraat, fokkers B.A.M. en A.A.C. Scholte-Plasman uit Vlijmen) van S.W. Versteijnen uit Berkel Enschot liep onder José van Haaren naar 82,5 punten. Voor de draf, galop, rijd- en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard prijken 8,5-en op haar lijst. Aansluitend kon ze ook nog eens met 75 punten voor exterieur in het stamboek worden opgenomen, ster én keur verklaard. “Dit is een merrie die met heel veel tritt in de benen beweegt. Ze heeft een mooi voorbeengebruik en draaft met veel kracht vanuit het achterbeen. Ze is heel expressief en laat zich fijn rijden. De galop kenmerkt zich door een sterk achterbeengebruik en bergopwaarts beeld.” De driejarige Franklin-dochter Mochadora E.H. (uit Havadora E.H. ster d-oc van Bretton Woods, fokker De Engelse Hoeve uit Grashoek) van D. van Nuys uit Mierlo scoorde 80 punten, waaronder een 8.5 voor de galop. “Een jeugdige merrie die alles met veel gemak deed. In de stap mocht ze misschien nog iets meer de hand volgen, in draf valt haar goede achterbeengebruik en dito verruimingen positief op. Haar galop is bergopwaarts, daarin heeft ze veel balans en goede techniek.” Dankzij deze verrichting werd Mochadora E.H. direct elite.

Direct elite
Bij de springmerries waren er geen uitschieters boven de 80 punten. Met 78 punten deed de driejarige Gaspahr-dochter Maureina (uit Zyreina Weering ster IBOP-spr prest van Solitair) van fokker M.W.M. Hanssen uit Maarheeze de beste verrichting. Ook deze merrie werd aansluitend, met zelfs 80 punten voor exterieur, ster, keur én elite verklaard.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, Banjer, Bytespider, callychanel, ClaudeBot, DotBot, LisaaSophie, NikkivanOlst, Thrive, VuurVleugels en 28 bezoekers