Afgevaardigden voor het WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nissima
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 5800
Geregistreerd: 22-08-12
Woonplaats: Vlakbij Tarragona

Afgevaardigden voor het WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-20 18:09 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Sport
Afbeelding
Marieke van der Putten met Keano RS2


Donderdag 1 en vrijdag 2 oktober stond voor de selectiecommissie, bestaande uit Floor Dröge, Monique Peutz en Johan Rockx, geheel in het teken van het WK Jonge Dressuurpaarden. Op de Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet hebben zij de 18 afgevaardigden kunnen selecteren voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 8 t/m 13 december.

“De afgelopen twee dagen zijn wij te gast geweest op de toplocatie in Nunspeet waar we super zijn ontvangen en alles super geregeld was. Alle coronamaatregelen konden worden nageleefd en zijn ook opgevolgd”, begint Floor Dröge. “Voor een heel aantal paarden was dit weer de eerste keer van huis, dus we waren dan ook blij dat we na de proef nog konden trainen met de combinaties. Dan komt er soms net uit wat je hoopt.”

De selectiecommissie is blij verrast met de kwaliteit van de vijfjarige paarden. “Het is een hele brede groep met kwaliteitsvolle paarden, waaruit we hele complete paarden hebben kunnen selecteren. Proefgericht hebben zij zich goed laten zien.”

“Je blijft toch merken bij het proef technische niveau van de zesjarigen dat de wissels een belangrijk punt zijn. Voor enkele paarden zien we dan dat dit nog iets te vroeg komt. We hebben, in onze ogen, een groep zesjarigen kunnen selecteren met veel kwaliteit en sterke punten in de proef.” Daarentegen was de selectiecommissie enthousiast over het proef technische bij de zevenjarigen. “Het is heel mooi dat we dit jaar een brede groep paarden hebben die het proeftechnische niveau al onder de knie hebben. Hierdoor hebben wij niet alleen op africhtingsniveau kunnen selecteren, maar was ook de kwaliteit een doorslaggevende factor.”

Bekijk hier het overzicht van afgevaardigde paarden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: craiester, Facebook, Malenka en 10 bezoekers