Metworstrennen 2021 gaat vanwege COVID-19 niet door

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14341
Geregistreerd: 20-04-16

Metworstrennen 2021 gaat vanwege COVID-19 niet door

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-20 18:28

Persbericht Vereniging De Metworst
Algemeen

Afbeelding
Twee warmbloedpaarden tijdens het metworstrennen. Foto: Kkkaren/ Bokt Wiki


Boxmeer – Het Bestuur van Vereniging ‘De Metworst’ heeft na intern overleg en een recent gesprek met de burgemeester van de Gemeente Boxmeer moeten besluiten om de Metworstrennen die op maandag 15 februari 2021 zou plaatsvinden in verband met de COVID-maatregelen niet door te laten gaan.

Dick Goossens, Voorzitter van Vereniging ‘De Metworst’, licht toe: “Laten we duidelijk zijn dat de volksgezondheid bij ons op de eerste plaats staat. Maar als Vereniging wilden we er echt alles aan doen om deze eeuwenoude Boxmeerse traditie ook in 2021 te organiseren. Helaas werd het ons middels het gesprek wat op 1 oktober 2020 met o.a. de burgemeester heeft plaatsgevonden duidelijk dat ongeacht welk Corona-protocol geschreven zal worden dit bij voorbaat geen kans van slagen heeft en Gemeente Boxmeer niets ziet in het organiseren van de Metworstrennen op 15 februari 2021. De Gemeente kwam nog wel met een optie voor het overwegen van een andere datum later in het jaar, maar vanwege de traditie die bepaalt dat dit op de maandag voorafgaande aan de Vastenavond plaatsvindt is verzetten
naar een later tijdstip geen optie.

Ook is het uiterst vervelend en teleurstellend voor onze Metworstleden dat dit nieuws al eerder in de krant stond zonder dat de Vereniging hierover door Gemeente Boxmeer was ingelicht. Tot deze week hadden we de verwachting dat we met zeer strenge hygiënemaatregelen de paardenrace, die ook op de NDR-koerskalender staat, zonder publiek en met livestreaming om de wedstrijd op afstand te kunnen volgen, zouden kunnen organiseren. In principe zou dit ook mogelijk zijn aangezien er in Nederland en in de landen om ons heen op dit moment gewoon paardenkoersen georganiseerd worden. Vanwege het specifieke karakter van de Metworstrennen waar normaalgesproken veel publiek op afkomt, kunnen wij als individuele vereniging uiteraard niet 100% garanderen dat er op ’t Vortums Veld en in de Gemeente Boxmeer geen clustervorming van mensen zou ontstaan. Dit heeft ons doen besluiten om de editie 2021 nu al te annuleren, omdat wij geen andere keus hebben. Dit is heel spijtig voor de ruiters, vele vrijwilligers en liefhebbers van deze wedstrijd, maar wij kunnen onder deze omstandigheden helaas niets anders doen.

Uiteraard zal het Bestuur samen met de Metworstkoning 2020 Gijs Snijders de goederen bij de Belaste Hoeve ophalen om zo de traditie van onze voorvaderen te handhaven en dit immaterieel erfgoed tot zijn recht te laten komen.” Vereniging ‘De Metworst’ kijkt inmiddels vooruit naar het jaar 2022, waarin we hopelijk weer een normale versie van de Metworstrennen en alle andere activiteiten kunnen organiseren. De mogelijkheid van livestream zal voor die tijd ook verder uitgewerkt worden. Maar op dit
moment is het belangrijk dat iedereen gezond deze COVID-19 periode doorkomt.

Voor meer informatie over metworstrennen kun je kijken in de Bokt Wiki: https://www.bokt.nl/wiki/Metworstrennen

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Edisons, elske_, Nanu en 9 bezoekers