Alternatief programma Jumping de Achterhoek

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12947
Geregistreerd: 20-04-16

Alternatief programma Jumping de Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-20 22:46

Persbericht
Sport

Afbeelding
Thiago Ribas da Costa en Kinky van t Heike tijdens Jumping de Achterhoek 2019.
Foto: digishots


In tegenstelling tot talrijke publieksevenementen tijdens het indoorseizoen blijft Jumping de Achterhoek op de kalender staan. Paardensportcentrum Lichtenvoorde komt echter wel met een alternatieve invulling voor de ruiters en bezoekers. In de week van 2 tot en met 6 december wordt in Vragender een groot nationaal paardensportevenement georganiseerd in de bekende kerstsfeer van Jumping de Achterhoek.

“We hebben lang gesproken over de invulling van Jumping de Achterhoek. We kwamen er al snel uit dat het organiseren van een internationaal concours voor problemen zou gaan zorgen”, vertellen Eric en Nory Morssinkhof, eigenaren van Paardensportcentrum Lichtenvoorde. “Met honderden ruiters en grooms in huis, een uitgebreid restaurant, VIP-loge en tribunes zoals we gewend zijn kun je de Corona-maatregelen niet garanderen. Daarnaast bestaat de kans dat bepaalde landen dichtgaan, waardoor ruiters last-minute niet kunnen afreizen naar Vragender.”

Toch is er een alternatief gevonden. Tijdens de 7e editie van Jumping de Achterhoek kunnen de ruiters drie dagen op rij op hetzelfde niveau springen, alleen is er geen internationale status aan de rubrieken verbonden. De hoofdrubrieken zullen op 1.40/1.45m niveau worden verreden, met als slot de 1.45m Grote Prijs van de Provincie Gelderland. “Er is uitvoerig overleg geweest met de provincie en de gemeente en zij blijven – ook in deze Corona tijd – achter Jumping de Achterhoek staan. Er is geen restaurant langs de ring en de feestavonden gaan niet door, maar we mogen wel sport en diverse side-events aanbieden. Ruiters kunnen hun paarden bovendien in staltenten laten verblijven.”

Het team van Jumping de Achterhoek buigt zich nu over het programma, waarbij ook ruimte zal zijn voor talentontwikkeling, ruiters met een handicap, een ondernemersmeeting en de jaarlijkse finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal voor ponyruiters. Ook de finales van de gerenommeerde GMB jonge-paardencompetities vinden in deze week plaats.

“We gaan er alles aan doen om de uitstraling van Jumping de Achterhoek te waarborgen, zodat deelnemers, bezoekers en medewerkers weer goede herinneringen aan dit evenement kunnen ophalen”, vertelt Morssinkhof.

Meer informatie over het programma en het prijzengeld volgt zodra dit bekend is. De parcoursbouwer blijft de internationaal gerenommeerde Louis Konickx.


https://www.jumpingdeachterhoek.nl
https://www.psclichtenvoorde.nl

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33186
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-20 23:16

Koekkoek echt helemaal gek geworden. De besmettingen lopen op en mensen gaan echt geen afstand houden. Lekker in zo'n slecht geïsoleerde hal zonder veel frisse lucht.

Fotoshoot met je hond? PB me! | Volg mijn fotografie op insta! Klik! | [FK] [FOTO] Bordercollie Lizzy | [FK] [FOTO] Johnnie de niet-pony!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amaniblauw, JornaR, Vagabondo en 16 bezoekers