Verslag eventingforum 8 september 2020

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12260
Geregistreerd: 20-04-16

Verslag eventingforum 8 september 2020

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-20 18:08

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
De cross, onderdeel van Eventing. Foto: suzanne_k/ Bokt Wiki


Op dinsdag 8 september is het eventingforum voor de derde keer in 2020 bijeen gekomen. Door de corona-maatregelen gebeurde dit online. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder de voortgang van de jeugdrubrieken eventing, de vernieuwde opleiding voor Parcoursbouwer- en Parcoursontwerper Cross Country en een KNHS Harnachementsgids.

Leeftijdsgericht sportaanbod
Na het succes van de pilot jeugdrubrieken in de dressuur is ook het eventingforum enthousiast aan de slag om mogelijkheden te ontwikkelen voor leeftijdsrubrieken. Jeugdrubrieken hebben tot doel dat de jeugd tegen leeftijdsgenoten kan sporten. Het klassement wordt dan opgemaakt op basis van de leeftijdsgroepen (basisschool of middelbaar onderwijs leeftijd) en niet meer op basis van de stokmaat van de pony. Door de knip te maken tussen basisschool- en middelbare schoolleeftijd trekken kinderen op met leeftijdsgenootjes die over het algemeen in dezelfde fase van ontwikkeling zitten. Gezien de getroffen maatregelen voor het coronavirus wordt de pilot voor eventing doorgeschoven naar 2021. In het springen gaat deze wel van start met de eerste 2 pilotwedstrijden in Vragender en Zeewolde. Meer informatie over de jeugdrubrieken is hier te vinden.

Opleidingen Parcoursbouwer- en Parcoursontwerper Cross Country.
Er wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuwe opleiding voor cross country parcoursbouwers en parcoursontwerpers. Nieuw is het feit dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen bouwers van de cross en de ontwerper van het parcours. De Hindernis Bouwer Cross Country is de technische spil in het praktisch werk en de Parcours Ontwerper Cross Country is verantwoordelijk voor het totale ontwerp van een crosscountry parcours. Op dinsdagavond 22 september wordt er een informatie avond georganiseerd voor geïnteresseerde in de vernieuwde opleiding. Een aantal forumleden zullen hierbij aansluiten. Heb je interesse in een van deze opleidingen? Kijk dan hier voor meer informatie. Voor vragen kan je mailen naar officialopleidingen@knhs.nl

KNHS Harnachementsgids
De bestaande lijsten met de toegestane bitten, hoofdstellen en sporen, die op de website gepubliceerd staan, worden vervangen, door een harnachementgids. Het doel van de harnachementgids is om nog overzichtelijker te maken welke optomingen zijn toegestaan. De KNHS krijgt dagelijks vragen of een bepaald bit of hoofdstel toegestaan is. We hopen dat ruiters aan de hand van deze harnachementgids beter in staat zijn om vast te stellen of een hoofdstel of bit is toegestaan. Het forum is enthousiast over de conceptversie Harnachementsgids en vindt deze inderdaad duidelijker dan de bestaande lijsten. De gids wordt nog verder uitgewerkt en wordt begin oktober gepubliceerd op de KNHS-site.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Banjer, Danielleeee_, estja, Facebook, Gwenvd, NadjaNadja, Salamander, Tazzey, winnetou4502 en 13 bezoekers