Corona maatregelen in de regio aangescherpt

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 22930
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Corona maatregelen in de regio aangescherpt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-20 23:30

KNHS.nl
Algemeen

Afbeelding
Foto: Raphael Macek Photography/ Bokt Flickr


Tijdens de persconferentie van 18 september werden aangescherpte maatregelen door het kabinet aangekondigd. Het overgrote deel van de maatregelen blijven hetzelfde maar op regionaal niveau enkele zijn er aangescherpte maatregelen getroffen. Op dit moment overlegt NOC*NSF met de overheid om nog een aantal openstaande vragen voor de sport te beantwoorden. Aanvullende informatie wordt in dit bericht toegevoegd zodra er meer bekend is.

Sinds zondagavond 20 september 18.00 uur zijn in zes veiligheidsregio’s in Nederland extra maatregelen van kracht. De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. Klik hier voor de aangescherpte maatregelen.

Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje.

Het actuele advies aan sportclubs in bovenstaande veiligheidsregio’s is op dit moment
Zorg ervoor dat er altijd een corona coördinator (herkenbaar) aanwezig is op de vereniging. Deze coördinator is aanspreekpunt voor eventuele handhavers die een controle uitvoeren. (Dit is niet nieuw maar in het kader van handhaving van de nieuwe maatregelen nog belangrijker geworden.)
‘Better safe than sorry’: Neem contact op met de eigen gemeente wanneer je verwacht dat er meer dan 50 personen aanwezig zijn op je complex om dat bij hen aan te melden of aan hen te vragen hoe je dit aan kan melden. Onze verwachting is dat je dat op dit moment voor meerdere dagen tegelijk kunt melden.

Algemene uitgangspunten voor de bestrijding van corona zijn niet aangepast. Dus:

blijf thuis bij klachten en laat je testen;
pas hygiënemaatregelen toe;
houd 1,5 meter afstand;
werk zoveel mogelijk thuis;
vermijd drukte.

Algemene regels met betrekking tot samenkomsten
Algemeen geldt dat er bij voorkeur geen samenkomsten in groepen zijn, tenzij je:

Maatregelen treft waarmee de stromen van de personen die samenkomen worden gescheiden.
Hygiënemaatregelen treft waarmee de verspreiding wordt tegengegaan.
Maatregelen treft waardoor de aanwezigen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden en ervoor wordt gezorgd dat aanwezigen daadwerkelijk 1,5 meter afstand houden tot de dichtstbijzijnde persoon, TENZIJ het om uitzonderingen op die 1,5 m gaat.
Ervoor zorgt dat wie een zitplaats of afgebakende locatie is toegewezen, daarvan gebruik maakt.
In binnensportaccommodaties bij minder dan 100 mensen placeert.
In binnensportaccommodaties bij meer dan 100 personen placeert
Gezondheid checkt en reservering verplicht stelt.
In buitensportaccomodaties bij meer dan 250 mensen placeert, de gezondheid checkt en reservering verplicht stelt.

Per veiligheidsregio kunnen het aantal personen die je kunt ontvangen verschillen. Kijk hiervoor op de website van de Rijksoverheid.

Wat zijn de uitzonderingen op het verplicht reserveren, placeren en gezondheidsverificatie?
Bij samenkomsten waarbij er sprake is van continue doorstroming, zoals bijvoorbeeld een KNHS- of FNRS-wedstrijd hoeft er niet verplicht gereserveerd en geplaceerd te worden en hoeft er geen gezondheidsverificatie plaats te vinden. Zowel op vaste locaties met verplichte looprichting, als ook op specifieke locaties zoals een voedseluitgifte bij evenementen is placeren, reserveren en een gezondheidsverificatie niet nodig. Ook hier geldt dat er per veiligheidsregio verschillen kunnen zijn.

Meer informatie over specifieke maatregelen in mijn veiligheidsregio
Doordat er nu per regio maatregelen worden afgekondigd, kunnen per regio verschillen ontstaan. De rijksoverheid heeft een overzicht gemaakt van alle veiligheidsregio’s met informatie over de ingevoerde maatregelen. Je kunt deze hier vinden.

Moet ik een nieuw protocol maken?
Of sportaanbieders een nieuw protocol moet maken verschilt per gemeente. Vraag dit dus na bij de gemeente of veiligheidsregio. FNRS en KNHS hebben een sjabloon protocol voor paardensportaccommodaties gemaakt die is te downloaden via Mijn KNHS.

Zodra er meer bekend is over de implementatie van de aangepaste maatregelen met betrekking tot de sport, informeert de KNHS hierover via hun website. Op dit moment is NOC*NSF hierover nog in overleg met de overheid.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 33594
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-20 09:21

Volgens mij hoort er een linkje in te staan waarmee je door kan klikken naar de maatregelen? Er staat hier klikken, maar je kan nergens op klikken.

Autumnn

Berichten: 7801
Geregistreerd: 26-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-20 09:26

SusanH schreef:
Volgens mij hoort er een linkje in te staan waarmee je door kan klikken naar de maatregelen? Er staat hier klikken, maar je kan nergens op klikken.


Ik zat dus ook al te klikken en te klikken _O-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ardanwan, Lizziewizzie en 17 bezoekers