Beslissing over EK 2021 valt waarschijnlijk eind oktober

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 8021
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Beslissing over EK 2021 valt waarschijnlijk eind oktober

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-20 18:40 Tip de Nieuwsredactie

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Maikel vd Vleuten met Dana Blue tijdens het EK Rotterdam 2019.
Foto: Aniek1985


De FEI heeft tijdens haar meeting van 10 september besloten dat er op dit moment nog geen beslissing zal worden genomen over het al dan niet doorgaan van het EK in 2021. De reden hiervoor is dat er nog discussies en onderhandelingen bezig zijn met mogelijke organisatoren. Een definitieve beslissing wordt eind oktober verwacht.

Normaal gezien zouden de Europese kampioenschappen van 23 augustus tot 5 september 2021 in Budapest hebben moeten plaatsvinden. Er werd echter besloten om onder andere springen te schrappen omwille van het verplaatsen van de Olympische Spelen. De FEI was van mening dat het onmogelijk was op twee grote kampioenschappen in zo een korte tijdspanne te laten plaatsvinden.

Verschillende nationale federaties en chef d'équipes waren het echter niet eens met deze beslissing en vroegen om het kampioenschap alsnog op een andere datum en eventueel op een andere locatie te laten plaatsvinden. Hierop gaf de FEI het EEF de opdracht om alsnog een realistisch voorstel uit te werken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat en 4 bezoekers