Texel-veulens in trek tijdens Veulenveiling Prinsjesdag

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
prugelpiet

Berichten: 12400
Geregistreerd: 20-01-12

Texel-veulens in trek tijdens Veulenveiling Prinsjesdag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-20 09:18

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Foto: Marjo


In een zonovergoten arena kende Veulenveiling Prinsjesdag eergisteren een prachtige veilingdag in Ermelo. Met een gemiddelde prijs van ruim 11.000 euro voor de dressuur- en springveulens behaalde Veulenveiling Prinsjesdag een mooi resultaat in deze op de coronamaatregelen afgestemde veiling.

Zowel live ter plaatse in Ermelo als via het online biedsysteem van ClipMyHorse.TV Auctions werd er fanatiek geboden op de interessante spring- en dressuurveulens. Er was interesse van over de hele wereld en de Prinsjesdag-veulens werden uiteindelijk verkocht naar kopers uit Nederland, België, Ierland, Australië, Polen, Zweden, Groot-Brittannië, Hongarije, de Verenigde Staten en Oostenrijk.

Texel-veulens in trek
In de dressuurrichting vielen de veulens van Wim van der Linde uit De Cocksdorp, Texel wederom in de smaak. Voor 24.000 euro werd het magnifieke hengstveulen Poleposition Texel (Glock’s Toto JR. uit Feniz Texel elite sport-dres PROK van Negro) het duurste dressuurveulen, terwijl zijn stalgenote Princess Lady Texel (Daily Diamond uit Wonderlady Texel elite sport-dres PROK van Ferro) voor een mooi bedrag van 22.000 euro werd afgeslagen. Beide veulens blijven in Nederland.

Ruim 11.000 euro gemiddeld
De gemiddelde prijs voor de Prinsjesdag-veulens kwam uit op ruim 11.000 euro; voor de springveulens werd 11.650 euro betaald, terwijl de dressuurveulens voor bijna 10.000 euro gemiddeld werden afgeslagen.
“We zijn blij verrast dat we ondanks de huidige tijd een goede veiling hebben gedraaid. Hoewel we weliswaar de topprijzen van vorig jaar niet hebben kunnen evenaren, kijken we tevreden terug op het verloop van de veiling ”, vertelt Veulenveiling Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij. “We hebben een mooi aantal gasten mogen ontvangen en we hebben vele positieve reacties mogen ontvangen wat betreft de aangepaste setting. Het was een prachtige dag, waarbij de weersomstandigheden natuurlijk ook een positieve rol speelden. Daarbij werd de veiling online door vele geïnteresseerden gevolgd en hebben we van over de hele wereld biedingen mogen ontvangen.”

Op naar 2021
“Het voltallige team van Veulenveiling Prinsjesdag bedankt de inzenders voor hun enthousiasme en loyaliteit aan de veiling. Daarnaast een speciaal woord van dank richting de kopers – zowel de jarenlange vaste klanten van Veulenveiling Prinsjesdag als de nieuwe klanten. Van harte gefeliciteerd met jullie aankopen en we kijken nu al naar uit naar 2021!”, besluit Arjan van der Waaij.

I am because you were


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _AB_, _activeme, anjali, Eepie, emilyslaluna, Kairos, Kirin, Liiesjjj, RianneH, Skye93, stijntilla en 8 bezoekers