Bokt.nl • Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen
Pagina 1 van de 1

Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-09-20 18:50
door Nieuwsredactie
Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Foto: lonniejj/ Bokt Wiki


Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder heeft dinsdagnamiddag drie verwaarloosde pony’s en vier paarden in beslag genomen in Tessenderlo, Belgie. “Tijdens de warmste septemberdag ooit, met temperaturen ruim boven de 30 graden, hadden de dieren geen druppel water en geen spriet hooi”, klinkt het verontwaardigd bij het centrum.

“De bal in het dossier ging aan het rollen toen de eigenaar van de paarden en pony’s zelf een uitgemergeld paard via een tweedehandssite te koop aanbood”, aldus het centrum. “Mensen reageerden aangeslagen en contacteerden daarop onmiddellijk het Opvangcentrum en de politie. Wij gingen vervolgens ter plaatse.”

“Het betreft drie merries en maar liefst vier hengsten. Zij moeten uiteraard apart gehuisvest worden. Nu kunnen de zeven dieren genieten van hun elementaire huisvesting met voldoende schaduw, ruwvoer en drinkwater. Ze zijn natuurlijk nog niet ter adoptie beschikbaar, maar we schatten dat dat niet erg lang op zich zal laten wachten.”

Re: Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-20 07:20
door Monique1963
Ik snap zulke mensen niet, je kunt toch hulp vragen als je zelf niet meer kunt, aangenomen dat het overmacht was en geen desinteresse.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-20 16:28
door Earth
Monique1963 schreef:
Ik snap zulke mensen niet, je kunt toch hulp vragen als je zelf niet meer kunt, aangenomen dat het overmacht was en geen desinteresse.

Als het zo makkelijk was, dan had het niet zo ver gekomen...
Paard van de foto is idd wel een aardig gratenpakhuis :n