NK Dressuur 2020: ogen gericht op Olympische Spelen Tokio

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
prugelpiet

Berichten: 12666
Geregistreerd: 20-01-12

NK Dressuur 2020: ogen gericht op Olympische Spelen Tokio

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-20 19:27

Persbericht
Sport

Afbeelding
GLOCK's Toto Jr. Hier onder Hans-Peter Minderhoud. Foto: MarjoAanstaand weekend (17 tot en met 20 september) is het buitenterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het decor van het NK Dressuur 2020. Met een record deelname van 33 combinaties in de Grand Prix Special op zaterdag lijkt het NK een mooie opmaat naar de Olympische Spelen van Tokio 2021. De medailles worden op zondagmiddag verdeeld in de Kür op Muziek. Ook de jeugd, de Para-dressuurcombinaties en de besten van Nederland in de Lichte Tour strijden om de titels.

Edward Gal (Oosterbeek) verdedigt zijn titel in de zware tour met GLOCK’s Zonik N.O.P. Dit jaar zijn de ogen ook gericht op GLOCK’s Toto jr. waarmee Edward in juli in de Grand Prix debuteerde. Wellicht wordt de zoon van zijn oud-topper Totilas zijn troef voor de Olympische Spelen in Tokio. Het antwoord weten we waarschijnlijk zondagmiddag na de Kür op Muziek wanneer de medailles van het komende NK verdeeld worden.
Na het EK-teamzilver in Rotterdam vorig jaar leek de dressuurequipe van TeamNL klaar voor de Olympische Spelen. Nu deze een jaar zijn uitgesteld en er de afgelopen maanden mondjesmaat wedstrijden zijn verreden is het NK Dressuur een belangrijke wedstrijd met het oog op het komende seizoen en de Olympische Spelen over negen maanden in Japan.

Favorieten en outsiders
Gal’s partner en stalgenoot Hans Peter Minderhoud hoort zeker tot de favorieten voor een plek op het podium met zijn paarden GLOCK’s Dream Boy (vorig jaar zilver) en GLOCK’s Casper. Emmelie Scholtens (Gorinchem) en Anne Meulendijks (Heeze) lijken - gezien de resultaten van het afgelopen jaar - ook aanspraak te maken op een podiumplaats.
Gevaarlijke outsiders voor genoemd viertal zijn Adelinde Cornelissen (Nijkerk), die drie paarden heeft ingeschreven, Marlies van Baalen (Brakel) met haar paarden Ben Johnson en Go Legend en Diederik van Silfhout (Lunteren) met twee paarden. De Zeeuwse amazone Thamar Zweistra (Schore) brengt veel routine en ervaring mee met haar hengst Hexagon’s Double Dutch, waarmee ze al veel internationale successen boekte.

Wedstrijdformule
Het NK dressuur voor de zware tour begint zaterdagmiddag met de Grand Prix Special. De beste twaalf combinaties plaatsen zich voor de Kür op Muziek op zondagmiddag, waar de resultaten samen met die van de Special bepalen hoe de medailles verdeeld worden. De Grand Prix is zondagochtend de kleine finale van de titelstrijd.

Para-dressuur
Op vrijdagochtend is de Kür op Muziek de finale voor de combinaties in de Para-dressuur, die op donderdag hun eerste proef rijden. Met 19 combinaties op de startlijst is de animo voor de pupillen van bondscoach Joyce Heuitink groot. Net als voor haar collega Alex van Silfhout bij de senioren is het aanstaande kampioenschap voor Heuitink een belangrijke meetmoment naar het Paralympisch jaar.

Succesvolle EK’s
De Nederlandse dressuurjeugd boekte vorige maand grote successen op de Europees Kampioenschappen in Hongarije. In Ermelo zullen de Children, Junioren, de Young Riders en de deelnemers in de U25 met elkaar de strijd aangaan op het NK.
Voor de Lichte Tour en de klasse ZZ-Zwaar is het geen NK, maar een KNHS-kampioenschap waar vele talentvolle paarden voor het voetlicht komen.

Het programma en meer informatie over de beschikbare livestream vind je op de website van de KNHS.

I am because you were


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kwii, mmajar, mvdende, Speirs, swartbeessie en 7 bezoekers