Tuigpaardhengsten vandaag gepresenteerd tijdens voorrijden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
prugelpiet

Berichten: 12396
Geregistreerd: 20-01-12

Tuigpaardhengsten vandaag gepresenteerd tijdens voorrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-20 17:13

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Tuigpaard Fantijn. Foto: aniek1985


Vanmiddag stond de eerste keer voorrijden voor de tuigpaardhengsten in het kader van het verrichtingsonderzoek op het programma. Zeven aangewezen hengsten werden gepresenteerd door hun eigen trainer. Ook werd een hengst aangeboden voor de herkansing in tuig.

Dit jaar werden tien driejarige hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dat dit najaar voor het eerst ca. 21 dagen gaat duren. Vanwege de verkorting van de duur dat de hengsten op het centrum verblijven, zijn er twee dagen gepland waarop de hengsten worden voorgereden door hun eigen trainer. Vandaag was de eerste keer dat de hengstenkeuringscommissie, en een groot aantal belangstellenden, de hengsten konden bekijken op de 100-meterbaan op het Nationaal Hippisch Centrum.

Enkele weken geleden is het protocol dat diende te worden gereden voorbesproken met de geregistreerden en de trainers van de hengsten. Tijdens deze eerste maal voorrijden werd een verrichting gevraagd die lijkt op die van de alternatieve IBOP voor merries, waardoor niet alleen de showdraf, maar ook de kwaliteit van de stap, de trainbaarheid, gehoorzaamheid en natuurlijke aanleg goed kon worden ingeschat. De meeste rijders stelden hun hengsten keurig volgens protocol voor. Een enkele keer werd er teveel show gemaakt, waardoor de beoordeling van de natuurlijke aanleg enigszins werd bemoeilijkt. Na elke hengst vond een kort overleg plaats met de geregistreerde van de hengst, waarbij de commissie in sommige gevallen tips en adviezen voor de volgende presentatie kon geven.

De hengst die werd aangeboden voor de herkansing in tuig diende zich te presenteren volgens een protocol waarbij meer showdraf werd gevraagd. Deze hengst werd, na de beoordeling in tuig en naderhand op exterieur, niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

De tweede keer voorrijden voor de zeven aangewezen hengsten vindt plaats op 28 september, wederom op de 100-meterbaan. Ook deze keer wordt de presentatie volgens hetzelfde protocol verreden.

Wilt u komen kijken op 28 september of tijdens andere evenementen in Ermelo? Registreer u dan tijdig via de Agenda op de website van het KWPN.

I am because you were


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 26 bezoekers