Ook Oranje ponyteam wint in Lamprechtshausen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12880
Geregistreerd: 20-04-16

Ook Oranje ponyteam wint in Lamprechtshausen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-20 22:18

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Edwin Hoogenraat, bondscoach van het ponyteam. Foto: Nayomie


En dat is drie in Lamprechtshausen. Na de Junioren en de Children wonnen ook de Nederlandse ponyruiters de Nations Cup. Het werd een spannende strijd met de Duitsers die in de laatste rit van de barrage werd beslist door de nulronde van Logan Fiechter.

De Nederlandse ponyruiters onder leiding van Edwin Hoogenraat begonnen in de eerste omloop met vier strafpunten. Tamara van Manen en slotruiter Logan Fiechter bleven beiden met hun pony's Holstuds Olijfje en Kadanz van Orchids foutloos. In de tweede manche was alleen Emile Drenth foutloos met Oscar van de Beekerheide en door een balk van Fiechter kwamen de Oranje ruiters op twaalf strafpunten. De Duitsers verspeelden de zege omdat hun laatste ruiter op de laatste sprong een fout kreeg waardoor de Duitsers ook op twaalf strafpunten uitkwamen. Een barrage moest de beslissing brengen.

Emile Drenth trapte af met een foutloze ronde. Isabel Roepel zette alles op alles om met Anouk een snelle tijd neer te zetten, maar dat moest ze bekopen met een balk en een stop. Tamara van Manen hield vervolgens alle balken in de lepels en zette een vlotte tijd neer. De Duitse ponyruiters hadden ondertussen één foutloze ronde en twee keer vier strafpunten op het scorebord staan. Dat betekende dat de slotruiter voor Nederland, Logan Fiechter, foutloos moest blijven voor de zege. Fiechter deed dat met verve met de fantastisch springende Kadanz van Orchids. Duitsland werd tweede en de Belgen werden derde.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmberG, boemel, Nieuwsredactie en 16 bezoekers