Nederlandse Junioren en Children winnen Nations Cups

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10740
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlandse Junioren en Children winnen Nations Cups

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-20 20:17 Tip de Nieuwsredactie

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Ilse Tolboom met Gartbreaker op Jumping Amsterdam 2020. Foto: Marjo


De Nederlandse Junioren en Children wonnen de landenwedstrijden op het internationale jeugdconcours in Lamprechtshausen. Vrijdag was het Juniorenteam onder leiding van bondscoach Luc Steeghs het sterkste. Vanmorgen reden de Children van bondscoach Edwin Hoogenraat naar de overwinning.

Het Juniorenteam onder leiding van Luc Steeghs bestond uit Emma Bocken, Wesley de Boer, Amber van Marle en Ilse Tolboom. Emma Bocken was de enige van het Oranje team die met Sambucca beide omlopen foutloos bleef. Mede door de nulronde in de tweede manche van Wesley de Boer met Haston Nita kwamen de Nederlanders uit op de winnende score van 13 strafpunten. Zwitserland, dat na de eerste omloop aan de leiding ging, werd tweede met 20 strafpunten. De Duitsers werden derde met 21 strafpunten.

Vanmorgen namen de Nederlandse Children direct de leiding na de eerste omloop. Suze Bos met Avalon, Anouk Tolboom op Gibroka en Nick Nanning met Bandia bleven foutloos. Pien de Boer en Fame liepen tegen acht strafpunten aan. In de tweede hielden Tolboom en De Boer de balken in de lepels. Suze Bos kreeg twaalf strafpunten, dus het was aan Nick Nanning om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten om de eerste plaats te houden. Het werd spannend toen een balk viel, maar het bleef bij die ene balk zodat het team van Edwin Hoogenraat met een totaal van vier strafpunten de wedstrijd won. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechiƫ werden gedeeld tweede met acht strafpunten.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: abbij, Christina, Duhelo, Facebook, Heide83, josien_m_, Kimberly520, mabellean, Nouvel, Radian6, SparkYY_8 en 16 bezoekers