FEI stelt bijna CHF 3 miljoen beschikbaar via FEI Solidarity

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13330
Geregistreerd: 20-04-16

FEI stelt bijna CHF 3 miljoen beschikbaar via FEI Solidarity

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-20 17:37

Persbericht
Sport

Afbeelding
Foto: Bokt Wiki


De FEI zal bijna CHF 3 miljoen beschikbaar stellen aan ontwikkelingsfinanciering via FEI Solidarity, inclusief iets meer dan CHF 1 miljoen via het nieuw opgerichte FEI Covid-19 Relief Fund voor Nationale Federaties die ernstig zijn getroffen door de aanhoudende pandemie.

Het nieuwe fonds is op 10 september goedgekeurd door het FEI-bestuur tijdens de online bijeenkomst. De toewijzing van fondsen aan meer dan 40 projecten van de Nationale Federaties in 23 landen en andere initiatieven worden ter goedkeuring voorgelegd aan de FEI General Assembly 2020, die in november online zal plaatsvinden.

In totaal zijn 105 van de 137 nationale federaties geïdentificeerd als in aanmerking komend voor steun uit het Covid-19 Relief Fund. Dit zal gerichte financiële steun verlenen om de ruiteractiviteiten aan de basis, in maneges en scholen te stimuleren, met name de verzorging en het onderhoud van de paarden.

"De pandemie heeft wereldwijd een verwoestende impact gehad en een groot nadelig effect op de hippische wereld in het algemeen. Maar sommige landen, vooral die met minder economische middelen om mee te beginnen, zijn bijzonder hard getroffen", aldus FEI-voorzitter en voorzitter van de FEI Solidariteitscommissie, Ingmar De Vos.

“Het Covid-19 Relief Fund zal een financiële injectie geven om de hippische activiteiten in deze landen in stand te houden en we hopen dat het deze gemeenschappen in staat zal stellen de huidige economische moeilijkheden, die door de pandemie zijn veroorzaakt, het hoofd te bieden.

“De FEI heeft over de hele linie kostenbesparende maatregelen moeten nemen, maar zonder de essentiële diensten aan onze gemeenschap te beïnvloeden. Hoewel dit de annulering of uitstel betekende van wat we hebben geïdentificeerd als 'niet-essentiële' projecten, heeft dit geen invloed gehad op FEI Solidarity, die fondsen beschikbaar stelt zodat we de meest behoeftigen kunnen ondersteunen, met name in het Covid-19. tijdperk.

"We willen dat onze gemeenschap weet dat we constant hun behoeften luisteren en monitoren en dat we ons inzetten om hen in deze moeilijke tijd te helpen."

Het FEI Covid-19 Relief Fund werd aanvankelijk door de FEI-voorzitter gepresenteerd aan het FEI Solidariteitscomité tijdens zijn jaarvergadering begin september en zal worden gefinancierd door de FEI solidariteitsreserves die de afgelopen jaren zijn opgebouwd.

Tijdens hun bijeenkomst stemde de commissie er ook mee in om noodfinanciering beschikbaar te stellen voor Libanon om het land te helpen bij het herstel van de verwoestende explosie in Beiroet begin augustus. Het geld zal worden verstrekt aan de Nationale Federatie van Libanon om essentiële ondersteuning te bieden om het welzijn van paarden te waarborgen.

De FEI Solidariteitscommissie kende ook de eerste FEI Gendergelijkheidsbeurs toe aan de Nationale Federatie van Costa Rica, na een biedingsproces dat openstaat voor alle nationale federaties, om de organisatie te ondersteunen van cursussen ter bevordering van de deelname en ontwikkeling van vrouwen op alle niveaus van de sport in Latijns-Amerika .

De subsidie van 20.000 CHF is in het leven geroepen om gendergelijkheid in de paardensport over de hele wereld te promoten en aan te moedigen en zal jaarlijks worden toegekend aan één project of programma van één nationale federatie met als doel gendergelijkheid binnen en buiten het sportterrein te bevorderen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, programma's met betrekking tot bestuur en administratie, de groei van de deelname van atleten of de ontwikkeling van vaardigheden voor coaches, ambtenaren, grooms en hoefsmeden.

"We zijn volledig toegewijd om onze leden de handvatten en middelen te bieden die zullen helpen om onze sport te ontwikkelen en om de waarden te promoten die de kern vormen van onze gemeenschap. Gendergelijkheid is geworteld in onze concurrentiestructuur en we zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat dit duidelijk wordt op alle managementniveaus in de hele sector ”, aldus Ingmar De Vos.

“Nu, meer dan ooit, moeten we positief blijven en concrete maatregelen nemen om onze toekomst op lange termijn zeker te stellen. We bevinden ons op een kritiek punt en het is belangrijk voor ons om samen te werken om ons collectieve welzijn in de toekomst te verzekeren. "

Over FEI Solidariteit
FEI Solidarity, opgericht in 2011 door voormalig FEI-voorzitter HKH Prinses Haya, promoot en ontwikkelt hippische cultuur en sport wereldwijd op een duurzame en gestructureerde manier, door rechtstreeks samen te werken met de FEI's aangesloten nationale federaties en erkende continentale verenigingen door de tools, de kennis en de infrastructuur te verstrekken die nodig zijn om de sport te ontwikkelen en talent te koesteren van de basis tot het wereldtoneel.

FEI solidariteitsondersteuning is gericht op vier belangrijke activiteitpunten (nationale federatie, atleet, coach en voorwaarden) met specifieke programma's die beschikbaar zijn in elk van de pijlers. Dit om zo goed mogelijk in te spelen op en te voldoen aan specifieke ontwikkelingsbehoeften. Bezoek voor meer informatie de FEI Solidarity Hub op InsideFEI.org.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider en 10 bezoekers