Leon Thijssen piept er nipt tussendoor in de Peelbergen

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14361
Geregistreerd: 20-04-16

Leon Thijssen piept er nipt tussendoor in de Peelbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-20 16:30

Persbericht
Sport

Afbeelding
Leon Thijssen, hier met Famous H bij de Peelbergen. Foto: Eva van den Adel


KRONENBERG – “Het kon net wel, maar eigenlijk ook weer niet”, zegt de winnaar van de CSI2* medium tour kwalificatie met een lach. Leon Thijssen beet de spits af in de 1.40m proef met Carinja 18 (v. For Fashion) en piepte in de tweede fase na de dubbel voorlangs naar de steil. Dat risico betaalde zich goed uit, daar de Limburger slechts met een honderdste van een seconde de concurrentie voor bleef.

“Het is wel een fijne bok”, bemerkt Thijssen als hem gevraagd wordt naar zijn paard waar ook dochter Sanne prima resultaten mee behaalde. “Ze kan soms wat merriestreken hebben. Maar ze heeft zat vermogen, een fijn karakter, alleen soms moet je ze even aanscherpen.”

Net wel
“In deze proef waren er niet veel ruiters die de korte draai naar de steil maakten. Het kon net wel net niet, als je begrijpt wat ik bedoel.” De mobiel wordt erbij gepakt: “Kijk even mee op de video. Hier in de tweede fase, na de dubbel, kijk, ja en dan hup. We kwamen wel heel schuin uit voor de steil, maar het kon dus net wel”, zegt Thijssen goedgemutst.

Goed te pas
De Sevenummer is goed te pas met nog een outdoor CSI inclusief zonneschijn om de hoek bij hem thuis. “We zijn maar wat blij dat we deze zomer, ondanks alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus, van huis konden. Dat moet ook wel, want even thuis was mooi, maar we leven toch voor de sport.”

Top drie
Met de tienjarige Holstein-merrie Carinja 18 gaf de routinier Thijssen Mathias Norheden Johansen met Continio (v. Contendro II) het nakijken. De Deen hield op zijn beurt Braziliaan Thiago Ribas da Costa op afstand. Met Dreambrina (v. Verdi) klokte de snelheidsduivel met 0.05 seconden meer op de klok uit en werd derde.

Beste Nederlander
In de tweede CSI2* 1.40m proef van de donderdag in de Peelbergen was Thijssen ook de beste Nederlander. Met Faithless Mvdl (v. Ukato) werd hij tiende. De proef werd gewonnen door Francisco José Mesquita Musa. De Braziliaan zadelde voor zijn overwinning Catch me Imperio Egipico (v. Contagio).

Voor alle uitslagen, kijk hier: https://online.equipe.com/nl/competitions/38312

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, GoogleOther, mingming, Redford en 4 bezoekers