NK Eventing tijdens Dutch Open Eventing in Kronenberg

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lagonda

Berichten: 1729
Geregistreerd: 28-01-11
Woonplaats: Gorinchem

NK Eventing tijdens Dutch Open Eventing in Kronenberg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-20 20:04

Persbericht Dutch Open Eventing
Sport

Afbeelding
Foto: Equestrian Centre de Peelbergen. Maud Roosendaal met Universo


Schaijk, 1 september 2020 - Dutch Open Eventing organiseert van 28 oktober tot en met 1 november een internationale eventingwedstrijd op de terreinen van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen. Deze editie gaat, door het wegvallen van een groot deel van de wedstrijdkalender, gecombineerd worden met het Nederlands Kampioenschap eventing. Hiermee wordt het eventing seizoen alsnog groots afgesloten.

Afgelopen augustus werd op de faciliteiten van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen de eerste internationale wedstrijd van 2020 op Nederlands grondgebied georganiseerd. In strak overleg met de gemeente, de accommodatie, het team en in navolging van de regels opgesteld door de Nederlandse overheid en het RIVM vond er een succesvol evenement plaats, waarbij ruim 450 combinaties uit 15 verschillende landen aan de start verschenen. Een uitermate geschikte locatie dus om het Nederlands Kampioenschap te faciliteren.

De organisatie is erg blij dat zij het vertrouwen hebben gekregen om naast de internationale wedstrijd van Dutch Open Eventing ook het NK te mogen organiseren. Thomas van Heel, directeur van Dutch Open Eventing, legt uit: “Ik ben blij dat we door de goede samenwerking met alle betrokken partijen het Nederlands Kampioenschap alsnog kunnen realiseren. Het is voor iedereen natuurlijk jammer dat Boekelo geen doorgang kan vinden, maar op een fantastische accommodatie als Equestrian Centre de Peelbergen, met het nieuwe cross country traject en een sterk deelnemersveld belooft het een waardige afsluiting van het eventing seizoen 2020 te worden”.

Ook de KNHS is erg enthousiast dat Dutch Open Eventing de kans ziet om het NK te organiseren. Iris Boelhouwer, de nieuwe technisch directeur van de KNHS, vertelt: “Het is natuurlijk heel zonde dat het geweldige evenement in Boekelo door de corona crisis dit jaar niet door kan gaan, maar we zijn blij Dutch Open Eventing de handschoen heeft opgepakt. Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is een geweldige accommodatie en dat geeft een perfecte basis voor een mooi NK dit jaar. Het is de eerste keer dat er op deze plek een zogenaamde lange vier*, waarover het NK gaat, wordt georganiseerd. De wedstrijden eerder dit jaar in Kronenberg hebben al laten zien dat er veel mogelijkheden zijn. Het is fijn voor alle ruiters dat we nu in alle Olympische- en Paralympische paardensport disciplines toch een NK 2020 hebben.”


Categorieën
Voor de wedstrijden zijn er verschillende categorieën uitgeschreven. Voor de tweede wedstrijd van Dutch Open Evening zijn dat:
CCI1*-intro
CCI2*-S
CCIP2*L
CCI3*-S
CCI4*-L

Het Nederlands kampioenschap wordt verreden over de CCI4*L.


Nieuwe eventing route
Met het oog op de toekomst en de ambitie om in de toekomst een CCI5* wedstrijd te organiseren, is er afgelopen winter gestart met het aanleggen van een nieuwe eventing route in Kronenberg. De route is ontworpen door Gert Boonzaaijer en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en Grandorse. De wedstrijd in oktober zal gereden worden over deze route. Tijdens de wedstrijd van augustus was de baan in gebruik genomen met veel lovende reacties van ruiters als gevolg.


Het protocol
Dutch Open Eventing steunt alle maatregelen die de gezondheid van iedereen waarborgt en volgt hierbij de regels van het RIVM en de Nederlandse overheid. Om voor ieders gezondheid en veiligheid te kunnen zorgen, heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente en accommodatie een protocol opgesteld om zo de doorgang van Dutch Open Eventing 2020 te realiseren. In overleg met alle betrokken partijen zal er zeer beperkt kaartverkoop zijn, de kaartverkoop gaat van start op woensdag 2 september om 10.00.

''You never quit on your music. No matter what happens. Because anytime something bad happens to you, it's the one place you can escape to and let it go.''


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie