"Chacco-Blue bleef altijd voor je vechten"

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12953
Geregistreerd: 20-04-16

"Chacco-Blue bleef altijd voor je vechten"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-20 11:27

Equnews
Sport

Afbeelding
Foto: Marjo


De Duitse springruiter Alois Pollmann-Schweckhorst was één van de 'lucky riders' die de kans kreeg om de legendarische Chacco-Blue (v. Chambertin) te rijden. Toen hij nog stalruiter voor Paul Schockemöhle was, reed hij met de hengst op het hoogste niveau. In een interview met het team van Equbreeding vertelt hij over de uitzonderlijke kwaliteiten van de hengst.

"Het mooie aan Chacco-Blue was zijn vechtlust", begint de Duitser. "Ik heb zelden een paard gereden dat zo een enorme winnaarsmentaliteit als Chacco had. Ook als het in het parcours even wat moeilijker ging, gaf hij niet op. Hij was een echte vechter, als je met hem aan de start kwam, wist je dat je hoe dan ook de finish zou halen want opgeven stond niet in Chacco zijn woordenboek. Deze kwaliteit geeft hij ook door aan zijn nakomelingen. Ik hoor van verschillende ruiters die een Chacco-Blue nakomeling onder het zadel hebben, dat ook zijn nakomelingen zijn instelling geërfd hebben. Daarnaast had hij natuurlijk ook een uitzonderlijke techniek wat hem zeker en vast één van de beste paarden maakt die ik ooit gereden heb", gaat hij verder.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amberr09, Gea99 en 5 bezoekers