Willem Greve op herhaling in Wierden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Willem Greve op herhaling in Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-20 21:37

Persbericht
Sport

Afbeelding
Willem Greve op Carambole. Foto: Outdoor Wierden/ © @DigiShots.nl


Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spectaculaire barrage won hij met zijn zestienjarige bruine hengst Carambole net als vorig jaar, toen op Gogo, het hoofdnummer op de springakker in Wierden.

Op 0,11 seconde volgde streekgenoot Gerben Morsink met zijn zwartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve), weer 0,02 seconde later eindigde Hendrik Jan Schuttert als derde met de negen jaar oude bruine ruin Carrera (v. Carrera VDL).

Willem Greve koos in de extra rondgang op weg naar de laatste hindernis als enige voor een wending links uit de flank voor de boom langs. Het bleek de juiste strategie. “Wat een beestje hè?”, klonk het uit zijn mond nadat het Wilhelmus voor hem had geklonken. “Ik had gezien hoe Gerco Schröder er na de laatste oxer omheen vloog. Het was voor mij de enige optie, wilde ik winnen, omdat ik onderweg al een keer ergens even wat moest wachten. We hadden direct de goede afstand te pakken.”

Elektriciteit in de lucht
“Carambole is wel zo geroutineerd dat hij dat voor elkaar krijgt”, gaat Greve enthousiast verder. “Als hij goed is, is hij beter dan de rest. Qua planning had ik hem graag de Grote Prijs van Aken willen laten rijden. Iedereen weet waarom dat niet kon. Dit was eigenlijk een beetje een test om te kijken hoe goed hij te pas is. Ik kan hem nu gerust meenemen naar Valkenswaard, lijkt me. Carambole vindt een barrage rijden het mooiste wat er is, Thuis rijden of meedoen aan een parcours in de Z is toch heel anders. Met de elektriciteit in de lucht is hij op zijn best.”

Gerben Morsink had voor Willem Greve de leiding genomen in de barrage met een scherpe rit op de in puike vorm verkerende Navarone Z. “Toen ik de ring uitkwam stond ik nog eerste… Voor mijn gevoel was het een perfect rondje. Ik had die laatste optie voorlangs de boom wel gezien, maar vond de afstand daar extreem kort. Maar het resultaat ligt er, het kon dus wel. En als ik het er een gun om hier te winnen is het Willem en Carambole. Ik ben heel tevreden hoe Navarone sprong.”

Pas tweede Grand Prix
Dat was ook Hendrik Jan Schuttert over de prestatie van zijn paard Good Farming HS, opgeleid door zijn vader Jan. “Maar misschien had ik nog iets sneller gekund. Ik had wat agressiever buitenom naar de laatste hindernis kunnen rijden. Maar voor dit paard is het pas de tweede Grand Prix op dit niveau en ik ben harstikke blij hoe gemakkelijk hij sprong. Voor de boom langs was voor ons geen optie. Ik heb in elk geval weer een paar goede paarden. Dat maakt het leuk om concoursen te rijden.”

De Grote Prijs van Wierden draaide uiteindelijk uit op een prachtig onderonsje van combinaties uit de eigen streek. Chantal Regter reed in voor haar bekende omgeving naar de vijfde plaats met de vijftienjarige bruine ruin Quilando (v. Quintender). Wilton Porter, pupil van Jeroen Dubbeldam, bezette met de even oude vosmerrie Diamante Darco de zesde plek, Gerco Schröder werd achtste met zijn zestienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj) en Sjaak Sleiderink tiende met de negen jaar oude donkerbruine merrie Gypsy d’Usance (v. Namelus R).

‘Kleine’ Grote Prijs voor Stephanie Böhe
Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs van CSI1 Outdoor Wierden. De 25-jarige amazone uit het nabij Riesenbeck gelegen Döhle legde als derde starter in de barrage met haar zevenjarige bruine merrie Granate P (v. Grey Top) een dusdanig hoog tempo aan de dag, dat alle pogingen van de nog volgende negen kandidaten voor de winst al bijna op voorhand tot mislukken gedoemd waren.

De Duitse is zeker in de regio Twente geen onbekende verschijning. Vier jaar geleden verraste ze vriend en vijand door met haar paard Haytom op pas 21-jarige leeftijd de Military Boekelo-Enschede op haar naam te schrijven.

Conor Drain tweede
De Twentse Ier Conor Drain reed met zijn zevenjarige bruine ruin Inspiration (v. Biscayo) naar de tweede plek, op 3,42 seconde van Stephanie Böhe. Beau Schuttelaar, eerder al een keer eerste in Wierden, stuurde haar ook al zevenjarige bruine merrie Irene naar de derde positie. Vierde en laatste foutloze was de als laatste gestarte Duitse amazone Caroline Müller, schoondochter van oud-bondscoach Hans Horn en al jaren woonachtig in Twente, met haar zevenjarige bruine ruin Liuk del Laghetto (v. Ustinov). Pim Mulder voerde met zijn zevenjarige bruine hengst Viktor Z (Verdi TN) als nummer vijf de vierfouters aan.

Albert Zoer
Albert Zoer was met zijn zevenjarige bruine merrie Isa Tella (v. Etoulon) al vroeg in de ochtend de sterkste in de strijd over 1,35 meter met barrage om de House of Sakk Prij in de afsluitende Small Tour van het CSI1. Leopold van Asten klasseerde zich als derde met de twaalfjarige bruine merrie VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus).

Alle startlijsten en uitslagen, zie https://results.scgvisual.com/2020/wierden/

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Ubermetrics, Vadiz en 5 bezoekers