Eventingruiters tonen talent op crossterrein Valouwe

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12883
Geregistreerd: 20-04-16

Eventingruiters tonen talent op crossterrein Valouwe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-20 19:26

KNHS
Sport

Afbeelding
Janneke Boonzaaijer met Cambelle WS. Foto: Marjo


Eventingruiters toonden gisteren hun crosstalent aan de bondscoaches Mans Buurman en Marcelle de Kam tijdens de voorselectie van de KNHS Talentendag. De combinaties reden eerst een ronde op het crossterrein Valouwe in Ede. Direct na hun ronde ontvingen zij aanwijzingen en een opdracht van de bondscoaches. Waarna ze nog enkele sprongen maakten om te laten zien hoe zij de aanwijzingen oppakten. De cross was de eerste selectie. De deelnemers krijgen binnen enkele dagen bericht of ze door mogen naar de KNHS Talentendag op 2 september.

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De eventingcombinaties rijden op deze dag een dressuurproef bij een FEI jurylid. Daarna trainen ze een kwartier bij een trainer uit het KNHS Trainersplatform. Vervolgens rijden ze een springparcours. Ook dan volgen aanwijzingen om het parcours nog beter te springen. De bondscoaches observeren vanaf de zijlijn en in het parcours. Aan het einde van de dag kiezen de bondscoaches en trainers welke combinaties geselecteerd worden voor het KNHS Talentenplan.

Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Kijk hier voor een sfeerimpressie.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Irma77, mala26, xChanelx en 23 bezoekers