EK Dressuur Jeugd: Nederlandse U25-amazones naar goud

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 27371
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

EK Dressuur Jeugd: Nederlandse U25-amazones naar goud

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-20 22:52

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene. Foto: Leanjo de Koster


In Hongarije hebben ook de Nederlandse U25-amazones een prachtige gouden teammedaille gewonnen. Duitsland was wederom goed voor zilver, Denemarken mocht, net zoals bij de Young Riders het geval was, aansluiten voor brons.

“Het besef van twee keer goud is nog niet helemaal doorgedrongen. Dit hadden we van tevoren niet verwacht”, vertelt bondscoach Monique Peutz die eerder op de dag al haar Young Riders-team naar goud zag gaan. “Het was heel spannend, het zat allemaal dicht bij elkaar. Met name de Denen waren fantastisch bezig en zij stonden lang voor ons. De Nederlandse U25-amazones vallen op met hun harmonieuze rijden en ze staan er als ze er moeten staan.”

Petje af
Het klassement wordt aangevoerd door KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis. De regerend Europees kampioen verkreeg met haar imponerende TC Athene (v. United) 74,76% en bleef daarmee minimaal voor op de nummer twee. “Ik hoopte vooraf dat Jeanine zo’n proef neer kon zetten. Verleden jaar heeft ze drie proeven gewonnen en dan denk je dat dat niet te overtreffen valt. Zoals ze nu de ring in reed: zoveel harmonie, zo’n prachtig beeld en nergens een steekje laten vallen; petje af!”

Superproef
Jasmien de Koeyer kwam met haar Esperanza (v.Desperados) tot 72,88% en kon daarmee op de vierde positie aansluiten. “Een superproef! Heel gecontroleerd en met een fenomenale draftour, goede wissels en een sterke passage”, verklaart Peutz.

Elegant
Febe van Zwambagt en Edson (v. Winningmood) reden 71,64% bij elkaar en staan daarmee op de achtste plaats in het klassement. “Febe begon heel sterk. Edson heeft een heel elegant voorbeen en de draf-, piaffe- en passageonderdelen waren heel sterk. Het foutje in de wissels was jammer, want je kunt je hier geen fouten permitteren.”

Bloedregel
Mercedes Verweij en Four Seasons (v. Fürst Piccolo) wisten een prima resultaat neer te zetten, maar de amazone werd na haar proef vanwege de bloedregel uitgesloten. “Als eerste starter reed Mercedes een goede proef. De steward vond naderhand een minuscuul drupje bloed. Dat zou zomaar van een vlieg kunnen zijn, want dat stelde echt niets voor. De steward zei dat het goed was, maar kwam daar later op terug. Het is jammer als daardoor het eerste resultaat wegvalt, maar zo zijn de regels”, licht Peutz toe.

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Young Riders en de GP-U25-ruiters. Verleden week stond het kampioenschap in het teken van de Children en de Junioren. Komende week staat het evenement in dienst van de ponyruiters.

Uitslag Landenwedstrijd U25
Goud: Nederland - 219.294
Mercedes Verweij (Hem (N.H.)) - Four Seasons 19, (EL)
Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) - Esperanza, 72.882%
Febe van Zwambagt (Bergharen) - Edson, 71.647%
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene, 74.765%
Zilver: Duitsland - 218.323
Brons: Denemarken - 217.441

Van 17 juli 2024 t/m 28 juli 2024 heb ik vakantie. Voor vragen aan de NR graag een PB naar het account van de Nieuwsredactie sturen. Dank u!
Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Neon en 7 bezoekers