Junioren trakteren jarige bondscoach op overwinning Wierden

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14308
Geregistreerd: 20-04-16

Junioren trakteren jarige bondscoach op overwinning Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-20 22:47

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Foto: Marjo


De Nederlandse junioren bezorgden zondag hun bondscoach Luc Steeghs een onvergetelijke 54ste verjaardag. In de tropische hitte hielden ze op het Dutch Youngster Festival in Wierden hun hoofd koel. In de barrage klopten de Oranje ruiters de Duitsers. De Nederlandse Children werden samen met het Belgisch team tweede in hun Nations Cup achter de Britten. De landenwedstrijd voor de pony's ging ook naar het Britse team. In deze landenwedstrijd werd Nederland derde achter Duitsland.

Nederland en Duitsland noteerden in de twee manches van de wedstrijd om de Nations Cup Junioren twaalf springfouten, waardoor een spannende extra omloop noodzakelijk was. In de barrage voltooiden achtereenvolgens Senna Everse, Pam Nieuwenhuis en Meike Zwartjens (met drie nulrondes op rij) het ingekorte traject zonder mankeren. De laatste amazone Marie Sandell uit het team van Luc Steeghs hoefde niet meer in de ring te komen, want twee Duitse ruiters noteerden vier strafpunten.

Met haar drie foutloze rondes ontpopte Meike Zwartjens zich tot de absolute uitblinker bij Oranje. “Eerlijk gezegd had ik dat zelf niet verwacht, al wist ik dat mijn paard goed in vorm is. Toen Duitsland op gelijke hoogte kwam, moest ik vooral rustig blijven en net zo rijden als in de eerste manche, dan zou het goed komen. Twister wil altijd naar de overkant en helpt me altijd naar de finish. Hij heeft ook wel ervaring, we hebben al samen een twee sterren Grote Prijs gereden. Ook in de barrage lukte het rustig te blijven en een gewoon rondje te rijden.”

Jarige Bondscoach Luc Steeghs: “We maakten het nog spannend in de tweede ronde, maar hebben het sterk afgemaakt. Het is fijn dat iedereen ook een aandeel in dit succes had. Knap hoe zeker Meike en Marie na de fouten van de andere twee de tweede ronde afsloten. Vervolgens hebben we de eerste plek heel koel veilig gesteld, zeker als je bedenkt dat we met een heel jeugdig damesteam reden. Zo’n barrage maakt een landenwedstrijd extra speciaal en geeft een extra dimensie om de jeugd de motivatie te geven voor het land te strijden.”

Achter Nederland en Duitsland eindigden België met 14 strafpunten op de derde plaats.

Ponyruiters missen barrage op haar na
Het Nederlandse kwartet ponyruiters had vervolgens een gerede kans het goede en winnende voorbeeld te volgen van de junioren, maar moest uiteindelijk in de landenwedstrijd alsnog tevreden zijn met de derde plaats. Als laatste starter kwam Siebe Leemans met zijn elfjarige schimmelruin Voodstock de l’Astree (v. Quinola du Park) heel dicht bij een tweede nulronde, die TeamNL een barrage met de Engelsen zou hebben opgeleverd. Maar uitgerekend op de laatste hindernis gooide een vallende balk roet in het eten. Daardoor wonnen de Britten en passeerden ook de Belgen de formatie van chef d’équipe Edwin Hoogenraat op de valreep nog.

Natuurlijk was bondscoach Edwin Hoogenraat wat teleurgesteld met het uiteindelijke resultaat. “Je wilt altijd winnen, daar rijden de kinderen ook allemaal voor en ben ik er. Door het wegvallen van Yannick van Grunsven en Joyce Wolters, van wie de pony’s licht geblesseerd waren, misten we twee steunpilaren en wat ervaring. Emile Drenth heeft ooit een keer een landenwedstrijd gereden, de anderen waren relatief nog puppy-achtig. Maar deze jonge groep heeft het uitstekend gedaan en dat geeft de burger moed. Dat het zo afloopt, hoort bij de sport en maakt die tegelijk ook mooi.”

Engeland won de landenwedstrijd tussen vier landen met acht strafpunten en werd gevolgd door Duitsland (9), Nederland (12) en België (17).

Children gedeeld tweede in Wierden
Het Dutch Youngster Festival werd afgesloten met prima prestaties van de Nederlandse children in de landenwedstrijd. Het leverde geen zege op, maar de met de Belgen gedeelde tweede positie zorgde voor volop tevredenheid. Ook bij chef d’équipe Edwin Hoogenraat, die goedkeurend toezag hoe zijn team de schade in beide manches tot slechts vier strafpunten beperkt hield.

Edwin Hoogenraat kon er goed mee leven. “Er is goed gereden, ik ben heel tevreden. Alicia was in de eerste ronde misschien wat te voorzichtig en Jersey had een pechfout. Het is klasse dat we vervolgens in de tweede manche drie keer foutloos rondgaan en op het laatst Jersey niet eens meer hoefden te laten rijden. Natuurlijk hoop je stiekem nog wel op een barrage, maar het stemt me heel voldaan hoe de kinderen hier gepresteerd hebben. Ook in de tussenrubrieken door ruiters, die niet in de equipe reden. Al met al was dit een heel mooie dag met prima resultaten.”

Engeland won dus zonder springfouten, België en Nederland werden gedeeld tweede met vier strafpunten, Duitsland sloot dit keer de rij met 16 strafpunten.

Uitslag Nations Cup Junioren
1. Nederland - 4-8-0 strafpunten
Senna Everse (Waddinxveen) - Kerswin van 't Roosakker, (4)-8-0 strafpunten
Pam Nieuwenhuis (Groessen) - Golden Boy V, 0-(8)-0 strafpunten
Meike Zwartjens (Raalte) - Twister De La Pomme, 0-0-0 strafpunten
Marie Sandell (Anthy Sur Leman) - Gubano, 4-0-(NS) strafpunten
2. Duitsland - 8-4-4 strafpunten
3. België - 14 strafpunten

Uitslag Nations Cup Pony's
1. Groot-Brittannië - 8 strafpunten
2. Duitsland - 9 strafpunten
3. Nederland - 12 strafpunten
Logan Fiechter (Merksplas) - Kadanz van Orchids, 4-(8) strafpunten
Myla van Andel (Leeuwarden) - Uriel, (4)-4 strafpunten
Emile Drenth (Onstwedde) - Oscar van de Beekerheide, 0-0 strafpunten
Siebe Leemans (Oost West En Middelbeers) - Voodstock de l'Astree, 0-4 strafpunten

Uitslag Nations Cup Children
1. Groot-Brittannië - 0 strafpunten
2. Nederland - 4 strafpunten
Thijmen Vos (Wierden) - Calgary 56,0-0 strafpunten
Alicia Bocken (Weert) - Dagma, (4)-0 strafpunten
Yfke Priem (Menaam) - Esprit De Pomme, 0-0 strafpunten
Jersey Kuijpers (Helmond) - Alice Du Wonderland J.H.K. Z, 4-(NS) strafpunten
2. België - 4 strafpunten

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Tieneke

Berichten: 21721
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Junioren trakteren jarige bondscoach op overwinning Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-20 23:47

Dikke proficiat aan de Nederlanders, maar zeker ook aan de Belgen, in het bijzonder aan broer en zus Guisson. Toppertjes!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChelseaAyLee, Ilsevdhoek, Randylove, Sab1685, xSimonee en 12 bezoekers