NK Springen: Goud voor Skye Morssinkhof bij junioren

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13729
Geregistreerd: 20-04-16

NK Springen: Goud voor Skye Morssinkhof bij junioren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-20 12:46

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Foto: Marjo


Skye Morssinkhof is de nieuwe Nederlands kampioene bij de junioren. De amazone uit Hierden stelde met haar paard G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) het goud zeker door twee mooie nulrondes op de laatste dag van het NK in Kronenberg. Met haar andere paard Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) werd Morssinkhof ook nog tweede in het algemeen klassement, maar de amazone kon maar één medaille winnen. Het zilver ging dus naar Marie Sandell met Gubano. Het brons was voor Amber van Marle.

Al vroeg in de tweede manche stuurde Skye Morssinkhof haar elfjarige merrie G-Vingino-Blue foutloos rond over het parcours van Henk Linders. Ze nestelde zich niet alleen aan de kop van klassement om het NK, maar kwam ook op kop van het dagklassement. Aan het einde van de rubriek reed Morssinkhof haar andere paard Checkpoint Chacco naar de tweede plaats op de beide ranglijsten. Het zilver was echter niet voor de amazone uit Hierden, maar wel de tweede prijs op de dagranglijst.

Het zilver was voor Marie Sandell die met met Gubano zes strafpunten incasseerde en op een eindtotaal van 11.54 strafpunten uitkwam. Het brons ging naar Amber van Marle met Gregorius v/d Vrendt. Ook zij kreeg in de tweede omloop vijf strafpunten wat haar een eindtotaal van 12.20 strafpunten opleverde.

De 17-jarige Skye Morssinkhof rijdt sinds kort bij de in Limburg gevestigde Oakland stables van de Ier Darragh Kenny. “Ik heb jaren getraind bij Pascal Roosendaal, maar heb nu een tussenjaar na school en zit een paar maanden intern bij de Oakland Stables. Dat bevalt heel goed. Ik kwam hier wel met het plan om voor een podiumplek te gaan, maar de start was niet ideaal. Ik had de eerste dag met mijn ene paard had ik één balk en met de andere twee, maar gelukkig heb ik me goed kunnen herpakken.”

Toen de amazone als laatste naar binnenreed met haar tweede paard, was ze al zeker van goud. En geruststellende gedachte, maar het gaf ook de nodige spanning vertelt de kampioene. “Toen ik voor het laatste parcours naar binnen reed, wist dat ik gewonnen had. Ik dacht dat ik rustig was, maar ik was toch zo verbijsterd dat ik al gewonnen had dat ik toch niet optimaal naar binnen reed. Ik was iets teveel aan het nadenken, maar ik ben echt super blij”, vertelt een geëmotioneerde Skye Morssinkhof direct na haar rit.

Uitslag NK Springen voor Junioren
1. Skye Morssinkhof (Hierden) - G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue), 4.93
2. Marie Sandell (Anthy, Rhone-Alpes FR) - Gubano (v. Guidam Sohn), 11.54
3. Amber van Marle (Ambt Delden) - Gregorius v/d Vrendt (v. Emilion), 12.41

Uitslag dagprijs
1. Skye Morssinkhof (Hierden) - G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue), 0
2. Skye Morssinkhof (Hierden) - Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue), 5
3. Mans Thijssen (Sevenum) - Hello (v. Ambler Gambler), 9

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: madelonvdw, Vagabondo, YvonneV en 13 bezoekers