NK springen: Marc Houtzager Nederlandse Kampioen senioren

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

NK springen: Marc Houtzager Nederlandse Kampioen senioren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-20 20:15

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Marc Houtzager en Sterrenhof's Dante. Foto: aniek1985


Met een prachtige foutloze ronde en de winst in de dagprijs pakte Marc Houtzager met Sterrehof's Dante de Nederlandse titel bij de senioren. Op het Equestrian Centre de Peelbergen vocht Harrie Smolders zich met Dolinn naar de tweede plek. Het brons ging naar de voormalige Olympisch-, Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam.

Net als bij de Young Riders kregen ook de senioren een flinke, maar mooie laatste manche voorgeschoteld. Fouten werden overal gemaakt. Vijf combinaties bleven in de tweede manche zonder fouten. Al vroeg profiteerde Harrie Smolders met de geweldig springende merrie Dolinn van hun de foutloze ronde. Met totaal van 6.91 strafpunten bleef hij tot aan het einde op een medaille positie staan.

Nadat Smolders met Cas, derde na de eerste manche, een fout kreeg en ook Willem Greve met Zypria S N.O.P., op een zilveren positie, in de fout ging, klom Smolders met Dolinn op het podium. De kleur van die medaille werd bepaald door de laatste starter Marc Houtzager. De TeamNL ruiter hield het hoofd koel en stuurde Sterrehof's Dante met uiterste precisie en vlot foutloos over het parcours. Houtzager bleef met een totaal van 2.08 Harrie Smolders ruim voor. Voor Smolders restte het zilver.

Jeroen Dubbeldam klom in het klassement door met zijn betrekkelijke nieuwe toppaard Oak Grove's Carlyle ook een foutloze ronde neer te zetten. Met 7.56 strafpunten kreeg hij het brons omgehangen.

De de kampioenstitel van Marc Houtzager en Sterrehof's Dante kreeg extra glans door ook de dagprijs te winnen. Harrie Smolders werd tweede op Dolinn en Gerben Morssink werd derde met Navarone Z.

Marc Houtzager prees Sterrehof's Dante na afloop: "Ze sprong heel goed en gaf me een fantastisch gevoel. Ze heeft over alle dagen geen fout gemaakt en dat op haar eerste grote kampioenschap. Het gevoel is elke dag zo goed geweest. Daarom ben ik ook hier, om te zien hoe ze zo’n kampioenschap zou springen. Het is een super ervaring voor haar." En hij vervolgt: "Alle goede Nederlandse ruiters zijn hier. Dat maakt het extra speciaal om kampioen te worden. En het was een serieus kampioenschap, vergeet dat niet. Het stond zeker niet licht gebouwd. Het was eerder gebouwd alsof de paarden al volop in het wedstrijdritme zaten, tenminste dat vind ik. Met het oog op de Spelen is dit voor ons ook een goede test. Heel veel gaat er immers niet meer gebeuren dit jaar. Dit maakt wel wat goed voor dit seizoen."

Bondscoach Rob Ehrens kijkt tevreden terug naar het kampioenschap. “Ik heb goede dingen gezien en daar ben ik heel blij mee. We moeten eerlijk zijn, dit had een moeilijk jaar geworden voor ons, de extra tijd die we nu hebben kan zeker nieuwe deuren openen. Om op een kampioenschap medailles te kunnen winnen heb je vier ruiters nodig die in de flow zijn. De ruiters die er nu staan hebben laten zien dat ze er met de bijzondere voorbereiding weten om te gaan. Dat geeft vertrouwen. Mooi ook om te zien hoe de jeugd hier aan de deur klopt, dat stemt positief voor de verdere toekomst.”

Ook de medaille winnende ruiters kijken terug op een zeer positief kampioenschap. Met complimenten aan het hele team van de Peelbergen dat dit mogelijk heeft gemaakt en aan parcoursbouwer Henk Linders voor zijn passende parcoursen.
Harrie Smolders, voormalig nummer één van de wereld, vertelt enthousiast over zijn zilver winnende paard Dolinn. “Dit was pas ons tweede concours samen. De merrie is van Jennifer Gates, omdat dit jaar door corona zo anders is, mocht ik haar inzetten zoals het mij goed uitkwam. Het is een paard met heel veel kwaliteit en vermogen en dat heeft ze hier laten zien. Ze heeft de goede vechtersmentaliteit van een merrie.”

Brons winnende Jeroen Dubbeldam is heel enthousiast over het kampioenschap. “Zoals bijna iedereen wel weet houd ik van kampioenschappen rijden. Als ik daar aan meedoe, probeer ik er altijd voor te gaan. Als het dan lukt om met een medaille naar huis te gaan dan ben ik tevreden. Dit was voor mij met dit paard het eerste buitenconcours en ook binnen heb ik hem nog maar weinig op dit niveau kunnen testen. Hij is niet de snelste, maar ik ben heel tevreden met de ontwikkeling.”

Ken Ruysen, directeur van de Peelbergen kijkt ook zeer tevreden terug op het kampioenschap. “Het was een mooi kampioenschap met echte topsport. Het gebeurt niet snel dat je een Nederlands kampioenschap hebt met zo een vijfsterren deelnemersveld. Dat is dan het enige voordeel van corona, dat iedereen er is. Maar het meeste voldoening heb ik van de jeugdkampioenschappen. Die hadden dit jaar geen EK om naar toe te werken. Zeker voor de ruiters die laatstejaars zijn in een leeftijdscategorie was het geweldig dat ze op zo een manier afscheid konden nemen. Dat pleziert mij enorm. “

Ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS heeft niets dan lovende woorden. “Complimenten aan het team van de Peelbergen dat in zo een korte tijd op deze manier een kampioenschap heeft weten neer te zetten.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Senioren
1. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Dante (v. Canturano), 2.08
2. Harrie Smolders (Grobbendonk) - Dolinn (v. Cardento), 6.91
3. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Oak Grove's Carlyle (v. Casall), 7.56

Uitslag dagprijs
1. Marc Houtzager - Sterrehof's Dante, 1 stafpnt
2. Harrie Smolders - Dolinn, 1 stafpnt
3. Gerben Morsink (Beuningen) - Navarone Z, 4 stafpnt

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Aranel
Berichten: 20140
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-20 20:31

Chapeau hoor, met je paard op wedstrijd gaan in deze hitte..

Molfre

Berichten: 2621
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Aarhus

Re: NK springen: Marc Houtzager Nederlandse Kampioen senioren

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-20 21:10

Idioot...

Merry of soul she sailed on a day,
over the sea to Skye.

_San87_
BKB 2023 winnaar 2D

Berichten: 40184
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-20 12:24

Aranel schreef:
Chapeau hoor, met je paard op wedstrijd gaan in deze hitte..

Niets meer op te zeggen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Muiz en 4 bezoekers