FIOD valt huizen binnen voor onderzoek naar corrupte manege

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13322
Geregistreerd: 20-04-16

FIOD valt huizen binnen voor onderzoek naar corrupte manege

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-20 13:33

AD.nl
Algemeen
Ingezonden door meerdere Bokkers

Afbeelding
Foto: Marjo


De FIOD, de opsporingsinstantie van de Belastingdienst, heeft beslag gelegd op een manege in de buurt van Rotterdam. In een onderzoek naar omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte bij de verbouwing van de manege viel de dienst gisteren meerdere woningen en bedrijfspanden binnen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

De invallen waren in woningen in Westvoorne, Klaaswaal en Krimpen aan den IJssel en bedrijfspanden in Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel en Vlaardingen. Ook legde de FIOD beslag op duizenden euro’s aan contant geld én een vakantiehuis.

Het onderzoek draait om drie verdachten. Twee van hen zouden nauw betrokken zijn bij de manege, die voor veel geld is verbouwd. De betrokkenen deden alsof de verbouwing meer koste, dan daadwerkelijk het geval was, denkt de FIOD. Ook rommelden ze mogelijk verder met de facturen. Zo zijn vermoedelijk de opdrachtgever en de omschrijving van de verbouwing aangepast.

De FIOD denkt dat de verbouwing op die manier zowel zakelijk als privé werd opgegeven bij de Belastingdienst. Het geld dat de verdachten daarmee verdienden, zou onderling zijn verdeeld. Dat was vermoedelijk mogelijk via een ‘tussengeschoven onderneming’.

Er is niemand aangehouden. Om welke manege het gaat, wilde de FIOD niet bekendmaken.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Barbabientje, Ellen_ov, Estera, Facebook, Googlebot, heidy_wilco, JustMyZtje, Maanon_, Mediatoolkitbot, meintje, Michelleex, Oehlala, Oshaa, Saaams, Stilco, Vinny12511 en 24 bezoekers