Twee elitemerries na EPTM-examen

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 9909
Geregistreerd: 20-04-16

Twee elitemerries na EPTM-examen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-07-20 20:18 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Foto: Marjo


Vandaag vond voor dertien EPTM-merries de tweede of derde tussenbeoordeling plaats en ook deden er twee merries eindexamen. Beide dressuurmerries zijn door Wim Versteeg en Floor Dröge beoordeeld en met het elite-predicaat op zak naar huis gegaan.

De hoogste punten gingen naar Total-US-dochter Myra (uit Whitney ster pref van Norway) van fokker T.B. Hassink uit Zeewolde. Met maar liefst een 8,5 voor haar draf ontving zij een totaalscore van 77 punten. Wim Versteeg geeft aan dat de merrie beschikt over veel basiskwaliteit in beweging. “Myra is een goed ontwikkelde merrie met een fraaie voorhand, die na afloop bij de stamboekkeuring op de straat ook een sterk optreden in beweging had. Onder het zadel laat zij veel afdruk, veel beentechniek en een goede houding zien. We hebben haar hier op het centrum zadelmak gemaakt en zien dat de merrie nog wat meer tijd nodig heeft om volledig geconcentreerd te blijven op de ruiter. Ze was vanochtend dan ook snel afgeleid door de omgeving wat ten koste ging van de rijdbaarheid.” Myra was al in het bezit van het D-OC-predicaat waardoor zij met het behalen van de EPTM-test gepromoveerd is tot elitemerrie.

Mondana STMT tweede elitemerrie
Ook een elitepredicaat was er voor For Romance-dochter Mondana STMT (uit Irvana elite EPTM-dres PROK D-OC van Emerson) van fokker Statement Horses Dalfsen. “Deze ruim voldoende ontwikkelde merrie staat eveneens ruim voldoende in het rechthoeksmodel. De merrie heeft een charmante uitstraling, een mooie halsvorm en sterke verbindingen. Haar meest opvallende bewegingsvorm is de galop, die met veel activiteit en ruim voldoende beentechniek werd getoond.” De merrie wist met 75 punten te slagen voor de EPTM-test.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _CS_, Anne1991L, BlogBeat, Cemlys, Facebook, Frensie, Molfre, Muchacho1, Nico1949, Perros, ponycrosser, Talindos, Ubermetrics en 25 bezoekers