Veilingtopper Maximus voor 36.000 euro verkocht naar Amerika

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nissima
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 5771
Geregistreerd: 22-08-12
Woonplaats: Vlakbij Tarragona

Veilingtopper Maximus voor 36.000 euro verkocht naar Amerika

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-20 18:39 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Algemeen
Afbeelding
Foto: Marjo.

Het eerste deel van de tweedaagse online veiling Youhorse.auction sloot maandagavond af. De meeste twee- en driejarigen krijgen een nieuwe stal in het buitenland, al blijft de KWPN-hengst Monseigneur de la Loge (v. Ideal de la Loge) in Nederland. Mario Everse en Alan Waldman, de drijvende krachten achter Youhorse.auction, kochten hem samen voor 19.500 euro van inzender Rinus Blom.

"De gedachte is dat we paarden van anderen voor onze veiling accepteren die we zelf ook graag zouden willen hebben. Zoals deze hengst uit de Roosakker-stam. We hadden er eerlijk gezegd iets meer van verwacht qua prijs. Het is echt een goed paard. In de laatste twintig seconden voordat de veiling afliep besloten we hem zelf te kopen. We zijn natuurlijk zelf ook handelaren, dus deze blijft te koop", vertelt Mario Everse.

De veilingtopper was Maximus, een driejarige schimmelhengst (v. Etoulon VDL). Een vaste klant van Waldman en Everse uit Amerika won met 36.000 euro na een lang biedduel tegen een bieder uit de Verenigde Emiraten. Musante (v. Hermantico) werd voor 31.000 euro naar Canada verkocht, Mister Heartbreaker (v. Hernandez TN) gaat voor 20.000 euro naar Engeland en Mumba (v. Bubalu VDL) kwam voor 18.500 euro in Amerikaanse handen.

"Het was toch wel weer spannend, al hadden we vooraf meer telefoon dan ooit. De meeste mensen beginnen pas op het laatste moment mee te bieden. Vandaag kwamen er nog klanten paarden voor de veiling van morgen uitproberen, maar ook morgen hebben we nog afspraken staan. Dat is positief. En ja, inderdaad, niet alle paarden zijn voor hoge prijzen verkocht, maar dit is wel een realiteitsveiling. Als koper is dit echt interessant, want de paarden hebben mooie bloedlijnen, kun je al zien springen en zijn röntgenologisch en klinisch gekeurd."

Vandaag loopt het tweede deel van de online veiling af met vier jaar en oudere paarden, waaronder ook internationale springpaarden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers