Hengstencompetitie Tuigpaard uitgesteld naar 2021

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Hengstencompetitie Tuigpaard uitgesteld naar 2021

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-20 21:29

KWPN
Fokkerij
Afbeelding
Lanto HBC tijdens de KWPN Stallion Show 2020. Foto: Marjo

KWPN-goedgekeurde tuigpaardhengsten zijn verplicht om na hun goedkeuring binnen drie jaar minimaal twee jaar te worden uitgebracht in de sport in door het KWPN aan te wijzen competities tussen leeftijdsgenoten. Vanwege de coronacrisis zijn er voorlopig geen tuigpaardconcoursen mogelijk. Om die reden heeft het Algemeen Bestuur van het KWPN besloten de verplichtingen van de hengsten één jaar uit te stellen.

Een doel van de Hengstencompetitie is onder andere de prestaties van de hengst tussen leeftijdsgenoten monitoren. Fokkers kunnen deze prestaties met eigen ogen op de concoursen zien, wat hen helpt een beeld te vormen van de hengsten en hun kwaliteiten. Tot de verplichting in het kader van de Hengstencompetitie behoort het tenminste vijfmaal starten op een nationaal concours. Deze doelen kunnen dit jaar door eerder genoemde redenen niet worden behaald. Dat, plus het tijdig informeren van de hengsteneigenaren, was voor het Algemeen Bestuur van het KWPN aanleiding om de hengsten één jaar uitstel te geven om aan hun verplichting te voldoen. De hengsten die zodoende in 2021 aan de start komen in het kader van de Hengstencompetitie zijn Lanto HBC, Leffe Blond, Lexington, Kordaat, Kapitaal, Kane BFT en Jesse James.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amy495, Balou_k, Doerakje_, Larabeckers, Niwla, su72 en 11 bezoekers