Verspreiding Coronavirus lijkt klein bij paardrijden

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 11088
Geregistreerd: 20-04-16

Verspreiding Coronavirus lijkt klein bij paardrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-20 14:08

Manegeruiterbond
Algemeen
Ingezonden door Dreamybol
Afbeelding
Polo valt in een hogere risicogroep dan individueel rijden. Foto: Aniek1985.

Het Italian Ministry of Sport and the Italian Olympic Committee (CONI) heeft in samenwerking met de Universiteit van Turijn (Italië) de uitkomst van een studie bekend gemaakt. Hierbij verdeelde men verschillende Olympische sporten in de verspreidingskans van COVID-19.

In Italië, één van de sterkst getroffen landen door het nieuwe coronavirus, lijkt het ‘normale’ leven langzaam weer op gang te komen. Daarom deed de Universiteit van Turijn (in opdracht van het Italiaans Olympisch Comité) onderzoek naar het corona-risico van weer opstarten van bepaalde sporten.

Verschillende Olympische sporten kregen elk een risico-schaal van 0 (vrijwel geen risico) tot 4 (zeer hoog risico). Voor beoordeling en verschillen in uitkomsten is rekening gehouden met trainingscondities, wedstrijden en de aanwezigheid van publiek.

Paardensport valt in groep 0, net als tennis, golf, zeilen en zwemmen in open water. Een teamsport zoals polo, betekent mogelijk een hoger risico. Paardenraces kunnen ook in bepaalde situaties risicogroep 1 (zeer beperkt risico) achter hun naam krijgen. Bijna alle individuele sporten vallen onder 0 of 1.

Alle teamsporten horen tot een hogere groep, vanaf 2. Voor waterpolo is daarbij het minste risico, aangezien dit in water met chloor gebeurt, wat het risico op besmetting verkleint. Voetbal zit in groep 3 (hoog risico) en basketbal, volleybal en handbal in groep vier (zeer hoog risico).

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, AhrefsBot, Big_Appie, Casca, haffiefreak, Kabayo, Kashmino, miezelke, Petra_O, VWestra, YandexBot en 12 bezoekers