Jubileumeditie Military Boekelo een jaar uitgesteld

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12297
Geregistreerd: 20-04-16

Jubileumeditie Military Boekelo een jaar uitgesteld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-20 13:57

*RTV Oost
Sport
Ingezonden door JPitty
Afbeelding
Tim Lips en Keyflow tijdens de cross country op de Military van Boekelo. Foto: Bokt.


De Military Boekelo gaat dit jaar definitief niet door vanwege de coronacrisis. Dat heeft de organisatie afgelopen week besloten. Het paardensportevenement zou plaatsvinden van 1 tot en met 4 oktober.

Met 60.000 bezoekers is de Military een van de grootste evenementen in Overijssel. Onlangs liet het kabinet al weten dat voor massale evenementen geen toestemming wordt gegeven, zolang er geen vaccin is tegen het coronavirus.

"Sinds het begin van de coronacrisis is steeds gekeken welke opties er mogelijk waren om dit topsportevenement door te laten gaan. Alles is de revue gepasseerd. Zonder publiek en aangepaste maatregelen, alles", zegt voorzitter Robert Zandstra.

"Wij hebben tot het kabinetsvoornemen voor evenementen bekend werd gemaakt, samen met de Wereldpaardensportbond FEI gekeken of wij de wedstrijd door konden laten gaan. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. De Military draait om het samenbrengen van paarden en mensen in een omgeving waar topsport op de eerste plaats komt. Eerst de samenleving langzaam op de rit krijgen is nu uiterst belangrijk. Daarom gaan we niet doormodderen, maar stellen het voor één jaar uit. Dan weet iedereen waar hij aan toe is."

De Military Boekelo zou dit jaar voor de 50e keer worden verreden. Het is één keer eerder gebeurd dat het evenement in Boekelo werd afgelast; in 1993 was overvloedige regenval de spelbreker.

De jubileumeditie zal nu plaatsvinden van 7 tot 11 oktober 2021. Zandstra: "We hebben nu wat extra voorbereidingstijd en hopen om onze 50e verjaardag samen met de deelnemers, medewerkers, grondeigenaren, sponsoren en founders in goede gezondheid en groots te kunnen vieren."

Gerelateerd artikel:
[VN] Doorgaan Military Boekelo onzeker

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Myrthee_, Roihi, Rosanna1990, zacharyhill en 23 bezoekers