Bokt.nl • Frank Kemperman: "Topevenementen zullen dit wel overleven"
Pagina 1 van de 1

Frank Kemperman: "Topevenementen zullen dit wel overleven"

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-04-20 18:11
door Nieuwsredactie
Equnews
Sportevenement

Frank Kemperman, sportdirecteur van CHIO Aken, heeft aangegeven dat volgens hem de meeste sportevenementen die vandaag van de kalender verdwijnen omwille van Corona, deze crisis wel zullen overleven en volgend jaar gewoon zoals gepland kunnen doorgaan. Hij voegt er in De Telegraaf echter wel aan toe dat dit "niet te vaak mag voorkomen".

"Onze eerste reactie was 'we moeten niet panikeren, het zal wel een gewone griep zijn', zoals zovelen denk ik", aldus Kemperman. "Toestanden in Italiƫ hielden we dan ook niet voor mogelijk. Maar toen kwam er ineens die ommezwaai. Je merkt dat mensen die je kent, ziek worden. Je ziet de wereld rondom je veranderen en daar moet je als evenement dan op inspelen. Twee weken geleden hebben we definitief beslist dat CHIO Aken niet op de geplande datum kon doorgaan maar achter gesloten deuren waren we natuurlijk al langer met die annulatie bezig", gaat hij verder.

Toch is er volgens Kemperman nog steeds geen reden tot paniek: "Onze wedstrijd is dan wel afgelast, we zijn een gezond bedrijf. Ik ben er zeker van dat we dit wel zullen overleven. Toch zijn we ook afhankelijk van andere mensen en andere bedrijven, van sponsors bijvoorbeeld. Maar ik vermoed dat alle topevenementen zich niet al te veel zorgen moeten maken en wel zullen overleven. Ik hoop nog steeds dat onze wedstrijd later die jaar kan plaatsvinden, dat is het beste scenario".

Re: Frank Kemperman: "Topevenementen zullen dit wel overleven"

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-04-20 14:18
door petraaken
Aangezien die evenementen van sponsoring ook afhankelijk zijn denk ik dat ze dat nog maar even moeten afwachten. Deze crisis hakt er zelfs bij de grote bedrijven serieus in.