Primeur NK Video Dressuur bij CSI Twente

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 7118
Geregistreerd: 20-04-16

Primeur NK Video Dressuur bij CSI Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-20 14:48 Tip de Nieuwsredactie

persbericht
Dressuur

Afbeelding

Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters die hebben deelgenomen aan de competitie van het hippisch platform WeAllRide worden hiervoor uitgenodigd. Behalve het NK Video Dressuur worden op het Erve Maathuis ook dressuur- en springclinics georganiseerd door SoSo Bixie Events. Speciaal voor beide onderdelen wordt een nieuwe Junior Arena gecreëerd.

WeAllRide brengt vernieuwing in landelijke paardensport
WeAllRide is een platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om dressuurwedstrijden te rijden. De wedstrijd kan thuis in de eigen rijbaan of in een manege worden gereden. De deelnemer laat de proef filmen en stuurt de video via de WeAllRide-app naar de jury, die de proef op afstand op een scherm beoordeelt. Die beoordeling, het protocol, ontvangt de deelnemer binnen 48 uur. Objectief en met positieve tips, zodat de ruiter zich kan blijven ontwikkelen.

Paardensport voor iedereen toegankelijk
WeAllRide is een initiatief van Rens Plandsoen en Renée de Graaf. “Wij willen de paardensport leuker en toegankelijker maken voor iedereen. Dit doen we door ruiters de vrijheid te geven om hun niveau te toetsen op een plek en tijdstip die hun het beste uitkomen. Dit past veel meer bij deze tijd. De flexibiliteit die wij bieden geeft meer vrijheid en ontspanning, ook voor het paard. Een plek om te rijden, een paard of pony én iemand die de proef voorleest en filmt, is alles wat nodig is. Paarden hoeven niet vervoerd te worden waardoor stress kan worden voorkomen.”

Het NK Video Dressuur
WeAllRide schrijft de volgende onderdelen uit voor de finale tijdens het CSI Twente:

NK Video Dressuur
  • Categorie 2: klasse B t/m ZZ Zwaar
  • Categorie 4: Paradressuur
  • Categorie 5 Neckrope Finale G-competitie
  • Categorie 6 Vrijheidsdressuur met op zaterdagavond 4 juli een clinic van Jesse Drent.

Juryleden
De juryleden, met wie WeAllRide samenwerkt, zijn geroutineerde officials uit de wedstrijdwereld en zijn speciaal opgeleid volgens de richtlijnen van WeAllRide. Een van de richtlijnen voor de jurering is dat er positief opbouwend commentaar wordt gegeven. Voordeel voor de jury is dat ze beter en preciezer kunnen beoordelen doordat ze de videobeelden kunnen stopzetten en terug kunnen kijken.

Over de oprichters van WeAllRide
Rens Plandsoen was algemeen directeur van de KNHS. Zij zette in 1999 het succesvol online reclamebureau .bone op en behoorde tot de top-100 meest succesvolle zakenvrouwen. In haar vrije tijd zijn paarden haar grote passie. Met WeAllRide komt haar voorliefde voor technologie en paarden perfect samen.

Renée de Graaf is HR Consultant en werkte daarnaast jarenlang als trainer van paarden. Ook was ze hoofd opleidingen bij de KNHS. Haar visie op de paardensport is samengevat in 4 p’s: presteren, plezier, paardenwelzijn én positivisme. Al die elementen zijn terug te vinden in de proeven die zij samen met de ervaren jury voor WeAllRide heeft ontwikkeld.

Voor meer info over WeAllRide: http://www.weallride.nl

Afbeelding

Clinics Soso Bixie Events
SoSo Bixie Events powered by Solange Hermans organiseert dressuur- en springclinics in de nieuwe Junior Arena onder leiding van bekende ruiters.

Voor het programma van WeAllRide en SoSo Bixie Events wordt pal naast het sfeervolle strodorp een speciale Junior Arena aangelegd met de afmetingen van een dressuurbaan (20 x 60 meter). Hier vinden drie dagen lang diverse activiteiten plaats voor kinderen vanaf vier jaar, georganiseerd door SoSo Bixie Events. Behalve Bixie rijden kunnen kinderen zich ook in en om de Junior Arena vermaken met onder meer een spectaculaire stokpaardjesrace, pony rijden, kleurplaten kleuren, rozetten versieren, glittertattoos zetten. Ook zal de mascotte SoSo,de Bixiepony aanwezig zijn


Suzanne F.

Berichten: 32880
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-20 15:39

Wat grappig dat hier echt een concept van is gemaakt. Ik jureer regelmatig filmpjes van bokkers die dit via PB naar mij sturen. Dat vind ik altijd erg leuk om te doen. Ik wist niet dat hier echt een organisatie voor bestond.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie